UPDATE #NOW

Οι διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 ετών


The Jennettes

23 Ιουνίου 2021

Οι διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας των τελευταίων 50 ετών

Οι θεωρίες συνωμοσίας πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητά μας από τον περσινό Μάρτιο, όταν ο κορωνοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά. Προήλθε από νυχτερίδα ή πογκολίνο, διέρρευσε από εργαστήριο, δεν υπάρχει καν και είναι όλα ένα οργανωμένο σχέδιο – η φαντασία οργίαζε και τα σενάρια εξελίσσονταν. 

Πριν από εκείνες για την πανδημία, όμως, άλλες θεωρίες απασχολούσαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη. Ας δούμε, λοιπόν, τις διασημότερες των τελευταίων 50 ετών.

Το Ολοκαύτωμα δεν έγινε ποτέ

Από το 1941 μέχρι το 1945, έξι εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους, σε μία από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες της ιστορίας. Παρότι το Ολοκαύτωμα έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των κορυφαίων επιστημόνων, επιζώντες μίλησαν για τις ανατριχιαστικές συνθήκες που αναγκάστηκαν να υπομείνουν και η θηριωδία των Ναζί είναι γνωστή, έρευνα του 2014 έδειξε πως πολλοί είναι οι δύσπιστοι. 

Μόνο το 30% από τους 53 χιλιάδες συμμετέχοντες, οι οποίοι προέρχονται από 100 χώρες, πιστεύουν ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι αρνητές του ήταν κάτω των 65 ετών και θεωρούν ψέματα όσα αναφέρονται στα βιβλία.

Η CIA βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του John F. Kennedy

Στις 22 Νοεμβρίου 1963, συνελήφθη ο Lee Harvey Oswald για τη δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy Jr. στο Τέξας. Δύο μέρες αργότερα, εκείνος δολοφονήθηκε από τον Jack Ruby, έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου διασκέδασης. Κι από εκείνη την ώρα, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να οργιάζουν. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, το 50% ήταν πεπεισμένο ότι ο Oswald είχε συνεργό. Μέχρι το 2017, το 61% πίστευε ότι τα πράγματα ήταν πολύ περίπλοκα.

Μία ιδιαίτερα δημοφιλής θεωρία, θέλει τη CIA να οργανώνει το φόνο, μετά την αποτυχημένη επιχείρηση ενάντια στον Fidel Castro. Αυτό, μάλιστα, φέρεται να πίστευε και ο αδελφός του Προέδρου, Bobby Kennedy, σύμφωνα με το βιογράφο Philip Shenon. Αργότερα, ωστόσο, άλλαξε γνώμη. 

Ο άνθρωπος δεν έφτασε στο φεγγάρι το 1969

Τον Ιούλιο του ’69, πολλοί στάθηκαν μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσουν την πρώτη προσελήνωση διαστημοπλοίου. «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», είπε ο Neil Armstrong. Ή μήπως όχι;

Πολλοί υποστηρίζουν πως είδαν την αμερικανική σημαία να κουνιέται, πως όλα ήταν σκηνοθετημένα για να φανεί πόσο  μπροστά βρίσκονταν οι ΗΠΑ σε σχέση με τη Ρωσία, ενώ κυκλοφορεί η άποψη πως αυτό το μικρό βήμα πραγματοποιήθηκε σε στούντιο, στην Περιοχή 51 της Νεβάδα.

Ο θάνατος της πριγκίπισσας Diana δεν ήταν ατύχημα

Όταν έφυγε από τη ζωή η Diana, η «πριγκίπισσα του λαού», κανείς δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Είχε περάσει ένας μόλις χρόνος από το διαζύγιό της με τον Κάρολο και δεν άργησαν να «γεννηθούν» θεωρίες για το τι μπορεί να οδήγησε στο θάνατό της. 

Μία άποψη θέλει το παλάτι να οργανώνει το δυστύχημα, επειδή η Lady Di ήταν έγκυος. Πατέρας, ήταν ο Mohamed Al – Fayed, ένας Αιγύπτιος και μουσουλμάνος. Ήταν αδύνατο, λοιπόν, να δεχθεί η βασιλική οικογένεια κάποιον με αυτά τα χαρακτηριστικά για πατριό του μελλοντικού μονάρχη. 
 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr