UPDATE #NOW

Η UEFA είπε «όχι» στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ - Κι όμως η Alianz Arena γέμισε ουράνια τόξα


The Jennettes

24 Ιουνίου 2021

Η UEFA είπε «όχι» στα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ - Κι όμως η Alianz Arena γέμισε ουράνια τόξα

Η Alianz Arena γέμισε ουράνια τόξα στο χθεσινοβραδινό αγώνα της Γερμανίας με την Ουγγαρία. Οι σημαίες της κοινότητας LGBTQ+ ξεπέρασαν κατά πολύ τις γερμανικές, σε μια στιγμή που κανείς δεν το περίμενε – κι ο λόγος είναι σημαντικός. 

Ο δήμαρχος του Μονάχου είχε ζητήσει να φωταγωγηθεί το γήπεδο στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είχε στόχο να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης ενάντια στο νομοσχέδιο που πρόσφατα ψηφίστηκε στο ουγγρικό Κοινοβούλιο, μέσω του οποίου καθίσταται παράνομη η «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας ή του επαναπροσδιορισμού του φύλου στους ανηλίκους. Η κυβέρνηση της χώρας, μάλιστα, απαγορεύει την «προπαγάνδα» υπέρ των queer ατόμων.

Η UEFA, ωστόσο, αρνήθηκε.

«Όποια κι αν είναι η άποψή μας για το πόσο δικαιολογημένο μπορεί να είναι αυτό το μήνυμα, το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς. Η UEFA έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των προκαταλήψεων και της ομοφοβίας. Ήταν ένα αίτημα πολιτικού χαρακτήρα, ήταν σαφώς ένα μήνυμα που αποσκοπούσε σε μια πολιτική πράξη από μια κυβέρνηση άλλης χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρός της, Aleksander Čeferin. Kι όλα αυτά, την ώρα που η UEFA είχε δεσμευθεί να καταπολεμήσει κάθε μορφή διακρίσεων.

Mέλη και υποστηρικτές της κοινότητας LGBTQ+ συναντήθηκαν στην έξοδο του σταθμού του μετρό Fröttmaning, όπου τους περίμεναν φορείς όπως η Διεθνής Αμνηστία, οι CSD Germany και S’AG Munich, μοιράζοντας σημαίες με ουράνια τόξα

Ορισμένοι εμφανίστηκαν στην Allianz Arena μόνο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην απόφαση της UEFA, αποκαλώντας «ομοφοβικό και τρανσφοβικό» το νόμο της Ουγγαρίας. Μαζί τους, και η drag queen Rachel Pride.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους, ανεξάρτητα από το αν είναι ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διεμφυλικοί ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο AP. «Υπάρχουν gay, λεσβίες, trans, intersexual, queer και πάει λέγοντας. Και γι’ αυτό πρέπει πάντα να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Γι’αυτό και είμαι εδώ σήμερα για να υψώσω τη φωνή μου για τα δικαιώματά μας, για τους ανθρώπους στην Ουγγαρία που δεν μπορούν να ζήσουν όπως εμείς».

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr