UPDATE #NOW

Πουλήθηκε για 1,8 εκατ. δολάρια ο αγαπημένος πίνακας του Ωνάση – Ήταν δώρο του Ουίνστον Τσώρτσιλ


25 Ιουνίου 2021

Πουλήθηκε για 1,8 εκατ. δολάρια ο αγαπημένος πίνακας του Ωνάση – Ήταν δώρο του Ουίνστον Τσώρτσιλ

Ένας πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ, δώρο του στον Αριστοτέλη Ωνάση, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Philips έναντι 1,84 εκατομμυρίου δολαρίων

Ένας πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ, που είχε άλλοτε προσφερθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας στον φίλο του, Ελληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση, πουλήθηκε έναντι 1,84 εκατομμυρίου δολαρίων σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη (23/6), στη Νέα Υόρκη από τον οίκο Philips.

Η ελαιογραφία αυτή με τίτλο «The Moat, Breccles», που φιλοτεχνήθηκε από τον Τσώρτσιλ το 1921, είχε εκτιμηθεί από τον οίκο Philips μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων, μακράν των 11,6 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε πιάσει ένας άλλος πίνακας του Τσώρτσιλ, ο οποίος είχε πουληθεί από την Αντζελίνα Τζολί μέσω του οίκου Christie's τον περασμένο Μάρτιο. Ο Τσώρτσιλ είχε κρατήσει αυτό το τοπίο για 40 χρόνια, πριν το προσφέρει το 1961, τέσσερα χρόνια πριν από το θάνατό του, στον φίλο του και βασιλιά του τζετ-σετ Αριστοτέλη Ωνάση, είχε εξηγήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Πολ Ενγκελέν, αντιπρόεδρος του οίκου Philips, πριν από την πώληση. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.