UPDATE #NOW

Κάτι (ακόμη) αλλάζει στο Τόκιο: Οι αθλήτριες που θηλάζουν, θα μπορούν να έχουν μαζί τα μωρά τους


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

Κάτι (ακόμη) αλλάζει στο Τόκιο: Οι αθλήτριες που θηλάζουν, θα μπορούν να έχουν μαζί τα μωρά τους

Kάτι εξαιρετικό θα συμβεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Καναδή μπασκετμπολίστρια Kim Gaucher, η οποία θηλάζει ακόμη την τριών μηνών κόρη της, ζήτησε από τη διοργάνωση να έχει μαζί το μωρό της. Το αίτημά της έγινε δεκτό και πλέον, το ίδιο θα μπορεί να κάνει κάθε αθλήτρια. 

Η 37χρονη από την British Columbia αποκάλυψε ότι βασανιζόταν από ένα πολύ σημαντικό δίλημμα: να μην πάει στο Τόκιο ή να περάσει 28 μέρες μακριά από το παιδί της. 

«Με χαρά καλωσορίζουμε το γεγονός ότι τόσες μητέρες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε ανώτατο επίπεδο, ακόμη και στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή. «Είμαστε πολύ χαρούμενη που ακούμε ότι η Διοργανωτική Επιτροπή του Τόκιο βρήκε λύση για τις μητέρες που θηλάζουν και θέλουν να πάνε στην Ιαπωνία μαζί με τα παιδιά τους».

Η Gaucher, από την πλευρά της, είναι πανευτυχής. «Είμαι τόσο χαρούμενη και ευγνώμων για όλους όσους πάλεψαν για αυτό και βοήθησαν. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές οργής, αλλά θεωρώ πως οι γυναίκες του αθλητισμού εξελίσσονται και συχνά χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος μέχρι να βρεθούν όλοι στην ίδια σελίδα. Χαίρομαι πολύ για αυτήν την απόφαση. Ήταν η σωστή απόφαση για τις γυναίκες στον αθλητισμό και μπορούμε να προχωρήσουμε».

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr