Πανελλήνιες 2021: Όχι, σήμερα δεν είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωής σας

Σύρμα Κιουπελόγλου
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021
Πανελλήνιες

Θέλω να ξεκινήσω αυτό το άρθρο ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή δεν είναι η πιο σημαντική μέρα της ζωή σας. Δεν είναι καν στο top 5. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωή σας, η μέρα που σηματοδοτεί την ενηλικίωση και ότι φέρει αυτή μαζί της. Δεν θα σας πω ψέματα, δεν είναι όλα ρόδινα αλλά έχει μερικές στιγμές που αισθάνεσαι ότι κάτι κατάφερες και αυτές οι στιγμές αξίζουν τον κόσμο όλο. 

Αν δεν το έχετε καταλάβει μιλάω σε εσάς, που με τόση αγωνία περιμένετε πάνω από υπολογιστές και μηνύματα να μάθετε τα πολυπόθητα μόρια των πανελληνίων, που χαρίζουν θέσεις στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ναι, αυτός ο αριθμός αντανακλά τον κόπο σας, τις προσπάθειες σας, τα ξενύχτια και τις θυσίες που έπρεπε να κάνετε σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους, αλλά όχι δεν σας κάνει καλύτερα ή χειρότερα παιδιά, καλύτερους ή χειρότερους ανθρώπους, ούτε καν καλύτερους ή χειρότερους μαθητές. 

Λοιπόν, εγώ δεν ήξερα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω και πάντα θεωρούσα τυχερούς αυτούς που ήξεραν και κυνηγούσαν με πάθος το όνειρο τους. Θύμωνα όμως πολύ όταν έβλεπα αυτούς τους ανθρώπους να αλλάζουν κατεύθυνση γιατί τους πίεσε η μαμά τους, γιατί πρέπει να ακολουθήσουν την δουλειά του μπαμπά τους, γιατί έγραψαν πιο πολλά μόρια και μπορούν να μπουν σε καλύτερη σχολή. Η καλύτερη σχολή για κάποιον είναι η σχολή που θέλει, όχι η σχολή με τα περισσότερα μόρια. Κι αν δεν γράψατε τόσο καλά, τι έγινε; Να σας πω εγώ, απολύτως τίποτα.

Μπορεί αυτή η πόρτα που ανοίγεται μπροστά σας να σας οδηγήσει σε δρόμους και μονοπάτια που δεν περιμένατε. Μπορεί να μάθετε κάτι καινούργιο, μπορεί να ανακαλύψετε ένα ταλέντο σας, μπορεί να γνωρίσετε τους καλύτερους φίλους της ζωή σας και σίγουρα θα συλλέξετε ένα σωρό εμπειρίες. 

Αν πάλι ανήκετε σε αυτούς τους τυχερούς που έλεγα πριν, και είστε προσηλωμένοι στο επαγγελματικό όνειρο σας, αυτό να συνεχίσετε να κάνετε και σίγουρα θα βρεθεί ο τρόπος να το πετύχετε. Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν μονόδρομοι στη ζωή και καμιά φορά οι ξαφνικές στροφές κρύβουν μαγικά τοπία. 

Όπως και να έχει πάρτε μία βαθιά ανάσα, θρηνήστε αν το έχετε ανάγκη και μπείτε όσο πιο δυναμικά σε αυτόν τον νέο κύκλο. Οι ευκαιρίες είναι όλες μπροστά σας. Ίσως για άλλους τα πράγματα να είναι πιο εύκολα και για άλλους πιο δύσκολα, αλλά είστε μόνο 18 χρονών και η ζωή είναι ωραία, αρκεί να ξέρεις πού να κοιτάξεις. 

Προς το παρόν, βάλτε τα μαγιό σας και βουτήξτε στη θάλασσα. Κάτω από τον ήλιο όλα μοιάζουν πιο αισιόδοξα. Να θυμάστε μόνο ότι τη ζωή σας την καθορίζετε μόνο εσείς. Σας έχω εμπιστοσύνη! 

Δείτε ακόμη: 3+1 μαθητές που έγιναν διάσημοι και διέψευσαν τα επικριτικά σχόλια των δασκάλων τους

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits