UPDATE #NOW

Τα must have items του καλοκαιρινού survival kit


Σύρμα Κιουπελόγλου

20 Ιουλίου 2021

vacation
Καλοκαίρι. Μία λέξη αλλά εκατομμύρια εικόνες και συναισθήματα. Την ακούς και θυμάσαι τότε που έκανες τρεις μήνες διακοπές και μετρούσες παγωτά και μπάνια, τότε που έφηβη πήρες το καράβι για το πρώτο ταξίδι που έκανες πότε μόνη σου και τώρα τις ημέρες που ξεκλέβεις από την δουλειά για κοντινές εξορμήσεις και βουτιές στα καταγάλανα νερά κάποιου νησιού. Σίγουρα ανυπομονείς για ήλιο, θάλασσα, βόλτες στα σοκάκια, μεζεδάκια σε ταβέρνες και ηλιοβασιλέματα με θέα. Ακούγονται όλα υπέροχα, αλλά εκεί που νοητά έχεις ήδη φτάσει στον προορισμό σου θυμάσαι ένα πολύ σημαντικό βήμα που παρέλειψες. Τη βαλίτσα σου. 

Καλοκαίρι. Μία λέξη αλλά εκατομμύρια εικόνες και συναισθήματα. Την ακούς και θυμάσαι τότε που έκανες τρεις μήνες διακοπές και μετρούσες παγωτά και μπάνια, τότε που έφηβη πήρες το καράβι για το πρώτο ταξίδι που έκανες πότε μόνη σου και τώρα τις ημέρες που ξεκλέβεις από την δουλειά για κοντινές εξορμήσεις και βουτιές στα καταγάλανα νερά κάποιου νησιού. Σίγουρα ανυπομονείς για ήλιο, θάλασσα, βόλτες στα σοκάκια, μεζεδάκια σε ταβέρνες και ηλιοβασιλέματα με θέα. Ακούγονται όλα υπέροχα, αλλά για να είναι κιόλας πρέπει να φροντίσεις να γεμίσεις το survival kit σου με όλα τα απαραίτητα για καλοκαιρινές διακοπές χωρίς άγχος. 

jenny.gr

Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Ποιος θέλει να ασχοληθεί με τέτοια όταν μετρά τις ώρες για να δραπετεύσει από την πόλη;», σκέφτεσαι. Γι'αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, για να το ετοιμάσουμε μαζί και να φροντίσουμε να μην ξεχάσεις τίποτα πίσω. 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πάρεις μαζί σου είναι φυσικά αντηλιακό. Μπορεί να αγαπάς τον ήλιο, αλλά για να επιβιώσει αλώβητο το δέρα από μία ημέρα στην παραλία χρειάζεται μία δυνατή ασπίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ωστόσο, υπάρχει άλλος ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για τον καύσωνα και αυτό είναι το mist σου. Αυτό το μαγικό σπρέι θα είναι πάντα εκεί όταν χρειάζεσαι μία ανάσα δροσιάς αλλά και όταν η αφόρητη ζέστη δημιουργεί προβλήματα στο μακιγιάζ σου. 

jenny.gr

Από πάντα μεγάλη φαν των απολυμαντικών, δεν θα μπορούσα να μην τα βάλω στη συγκεκριμένη λίστα ειδικά την εποχή στην οποία ζούμε. Είτε επιλέξεις κάποιο σπρέι είτε κάποιο τζελ για την υγιεινή των χεριών σου, συνδύασε το με υγρά μαντηλάκια που είναι life saviour. Το ότι επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κάποια κανονικότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχνάμε τον ιό. Ακόμα κι αν μπορούμε να κινούμαστε χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους είναι σημαντικό να πάρεις μαζί αρκετές ιατρικές μάσκες για τα μέσα μεταφοράς, τα πολυσύχναστα σοκάκια και τη βόλτα στα μαγαζιά για σουβενίρ. 

jenny.gr

Και πηγαίνουμε στο κεφάλαιο ενυδάτωση. Ο ήλιος, η αλμύρα, ο ιδρώτας, η ζέστη και το νερό που είμαι σίγουρη ότι ξεχνάς να καταναλώσεις σε επαρκή ποσότητα κάνουν το δέρμα σου να διψά. Μία ενυδατική κρέμα για το πρόσωπο και ένα after sun προϊόν για το σώμα είναι απαραίτητα για μετά για το μπάνιο. Για να μη ξεχάσεις να φροντίσεις και τα χείλη σου, βάλε στοι kit σου ένα lip balm, ιδανικά με χρώμα ώστε να ολοκληρώνει ιδανικά το φυσικό μακιγιάζ των διακοπών σου. Τέλος, βεβαιώσου ότι τίποτα δεν θα σου χαλάσει το ταξίδι με το Repel Spray και τα After Bite Wipes.

jenny.gr

Το Repel Spray είναι ένα άοσμο εντομοαπωθητικό, το οποίο σε αντίθεση με πολλά συνήθη σκευάσματα, κρατά τα έντομα μακριά χωρίς να μυρίζει στον άνθρωπο, οπότε δεν θα ασχοληθείς με τίποτα άλλο πέρα από το να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά. Η εντομοαπωθητική δράση του Repel Spray διαρκεί 8 ώρες, είναι δερματολογικά ελεγμένο ελεγμένο, χωρίς συντηρητικά και parabens και είναι κατάλληλο για άτομα όλων των ηλικιών. Στα θετικά του συμπεριλαμβάνεται επίσης το ότι μπορεί να συνδυαστεί με το αντηλιακό και το ότι δεν αφήνει λιπαρότητα. Αν σε προβληματίζει το πως θα το κουβαλήσεις μαζί σου, διατίθεται και σε pocket size για να το έχεις πάντα στην τσέπη ή το πορτοφόλι σου.

jenny.gr

Αν όμως οι μικροί ενοχλητικοί φίλοι μας καταφέρουν να σε τσιμπήσουν, θα σε σώσουν τα After Bite Wipes. Τα καταπραϋντικά αυτά μαντηλάκια, ανακουφίζουν και καταπραΰνουν άμεσα από τσιμπήματα εντόμων ή τον πόνο και τη φαγούρα από επαφή με μέδουσες ή φυτά, χάρη στην προβιταμίνη Β5, το έλαιο κράμβης και τα φυσικά εκχυλίσματα χαμομηλιού, επιλόβιου και αλόης. Τα Repel After Bite Wipes δεν περιέχουν αμμωνία, είναι επίσης δερματολογικά ελεγμένα και είναι κατάλληλα για μικρούς και μεγάλους, από 1 έτους και άνω. Εφαρμόζεις αμέσως μετά το τσίμπημα ή την επαφή με το φυτό, τρίβοντας απαλά το εμποτισμένο μαλακό μαντηλάκι πάνω στο δέρμα και το αφήνεις να στεγνώσει. Η πρακτική μορφή τους τα καθιστά εύκολα στη μεταφορά και βολικά στη χρήση.

Ετοίμασε λοιπόν το καλοκαιρινό survival kit σου, κλείσε τη βαλίτσα, πάρε το αγαπημένο σου βιβλίο ανά χείρας, βάλε το jenny.gr στους σελιδοδείκτες και καλό ταξίδι!