ΣΤΙΛ

Μια εκπληκτική έκθεση στο Tokyo διερευνά την ιστορία 1.500 χρόνων των kimonos


The Jennettes

14 Ιουλίου 2021

Μια εκπληκτική έκθεση στο Tokyo διερευνά την ιστορία 1.500 χρόνων των kimonos
Ως το εθνικό φόρεμα της Ιαπωνίας, το κιμονό έχει μια μακρά και πολύχρωμη ιστορία,  ενώ αποτελεί ίσως ένα από τα ομορφότερα ενδύματα μιας χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα κιμονό είναι φτιαγμένα με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και πάνω τους συνήθως είναι ραμμένες «μικρές ιστορίες» με εξαιρετική τεχνοτροπία.

Ως το εθνικό φόρεμα της Ιαπωνίας, το κιμονό έχει μια μακρά και πολύχρωμη ιστορία, ενώ αποτελεί ίσως από τα ομορφότερα ενδύματα μιας χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο.  

Τα κιμονό είναι φτιαγμένα με εντυπωσιακή λεπτομέρεια και πάνω τους συνήθως είναι ραμμένες «μικρές ιστορίες» με εξαιρετική τεχνοτροπία.

jenny.gr
@Bunka Gakuen Costume Museum

Ενώ σήμερα, η φορεσιά ενσωματώνεται σε μοντέρνα streetwear, η παραδοσιακή εκδοχή του kimono γιορτάζεται ακόμα. Μια νέα έκθεση στην Ιαπωνία διερευνά την εξέλιξη των γυναικείων kimono στην ιστορία των 1.500 χρόνων.

Είναι ένα από τα πιο γνωστά δείγματα της κουλτούρας των Ιαπώνων, η οποία καταφέρνει να μένει αναλλοίωτη σε μερικές περιοχές, όπως το Kyoto, όπου η παρουσία των Geisha ήταν πιο έντονη.

jenny.gr
@Kyoto Dyeing and Weaving Cultural Association Collection

Αυτή η αξιοθαύμαστη έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Κοστουμιού Bunka Gakuen με έδρα το Tokyo, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαφής και Υφαντικής του Kyoto - το οποίο γιορτάζει την 80η επέτειό του. 

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν αυθεντικά κοστούμια από τον 19ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και μια ποικιλία από αναδημιουργημένα κιμονό από την περίοδο Kofun (περίπου 300–538 μ.Χ.) μέχρι την περίοδο Meiji (1868–1916).

jenny.gr
2
@Kyoto Dyeing and Weaving Cultural Association Collection

Επιπλέον, η έκθεση θα παρουσιάσει επίσης τις μεθόδους και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή kimono και θα αναδείξει τις ειδικές τεχνικές βαφής και ύφανσης που εμπλέκονται στην κατασκευή επιλεγμένων κομματιών. 

jenny.gr
@Bunka Gakuen Costume Museum

Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες έχουν επίσης την επιλογή να εγγραφούν για παρουσιάσεις και σε βάθος διαλέξεις για τη δημιουργία kimono γυναικών.

jenny.gr
@Bunka Gakuen Costume Museum

Δείτε ακόμη: Ένα ζευγάρι αναδημιούργησε κλασικούς πίνακες ζωγραφικής 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τις τάσεις της μόδας, τα τέλεια outfits και τα πιο hot fashion news.