UPDATE #NOW

Candace Parker: Γράφει ιστορία ως η πρώτη αθλήτρια που μπαίνει στο εξώφυλλο δημοφιλούς video game


The Jennettes

16 Ιουλίου 2021

Candace Parker
Όταν το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι NBA 2K κυκλοφορήσει τη νέα του έκδοση στις 10 Σεπτεμβρίου, η super star των Chicago Sky, Candace Parker, θα γράψει ιστορία ως η πρώτη παίκτρια του γυναικείου NBA που θα μπει στο εξώφυλλο.

Όταν το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι NBA 2K κυκλοφορήσει τη νέα του έκδοση στις 10 Σεπτεμβρίου, η super star των Chicago Sky, Candace Parker, θα γράψει ιστορία ως η πρώτη παίκτρια του γυναικείου NBA που θα μπει στο εξώφυλλο.

Η Parker, η οποία ήταν η πρώτη επιλογή όλων για το προσχέδιο του 2008, θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο της WNBA ειδικής έκδοσης του παιχνιδιού για την 25η επέτειο του.

«Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε η 35χρονη στο Bloomberg. «Το να βλέπεις γυναίκες στο εξώφυλλο, να είναι ορατές σε ηγετικές θέσεις, βοηθά όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στην αίθουσα συνεδριάσεων, στις επιχειρήσεις, σε όλα.»

Η πρώην MVP του WNBA λέει ότι «είναι τιμή της να είναι η πρώτη αθλήτρια στο εξωφύλλου του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδού» και ελπίζει ότι «θα υπάρξουν πολλές άλλες badass γυναίκες που θα ακολουθήσουν».

Η Parker μπαίνει με τη σειρά της σε μια σύντομη λίστα αθλητριών που έχουν μπει στα εξώφυλλα αθλητικών βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της γυμνάστριας Shawn Johnson που ήταν στο παιχνίδι Gymnastics του Wii το 2010 και της πρώην τενίστριας Jelena Dokic που ήταν στο εξώφυλλο ενός παιχνιδιού τένις στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Εκτός από το να βάλει τη Parker στο εξώφυλλο, το Take-Two Interactive, η εταιρεία που κατέχει το NBA 2K, συμφώνησε να συνεργαστεί με το WNBA για να δώσει στο πρωτάθλημα περισσότερη έκθεση, καθώς προσπαθεί να προσελκύσει περισσότερους θαυμαστές, οικονομική υποστήριξη και χορηγούς. Αυτήν τη στιγμή, λόγω πολλών παραγόντων, όπως η χορηγία και η χρηματοδότηση, η μέση ετήσια αμοιβή για τις παίκτριες του WNBA είναι περίπου 130.000 $. Αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα του μέσου μισθού των παικτών του NBA ύψους 8,32 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν 2019-2020

jenny.gr

«Νομίζω ότι είναι σίγουρα ένα σημείο αναφοράς για το μπάσκετ των γυναικών», δήλωσε η Parker στο Associated Press για την ευκαιρία του NBA 2K. «Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η ορατότητα που προσφέρει και η ανάδειξη της σημασίας του WNBA ... Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι οπαδοί θέλουν να ακολουθήσουν τον αθλητή. Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω βιντεοπαιχνιδιών, οπότε όλο αυτό προσθέτει και ωφελεί το WNBA». 

Στο επεισόδιο της Τετάρτης «The Big Podcast with Shaq», η Parker είπε επίσης ότι το να είναι σε ένα βιντεοπαιχνίδι είναι ένα παιδικό όνειρό της που έγινε πραγματικότητα και ενώ είναι η πρώτη παίκτρια του WNBA που το κατάφερε, σίγουρα ελπίζει ότι δεν θα είναι η τελευταία. «Ελπίζω ότι υπάρχουν πολλές νεαρές γυναίκες και κορίτσια που θα το δουν αυτό και θα πουν «Μπορούμε να το κάνουμε»». 

Στα εξώφυλλα των νέων κυκλοφοριών του NBA 2K, εκτός από την Parker, θα είναι και ο star του ΝΒΑ, Luka Doncic, ο οποίος θα είναι ο αθλητής που θα μπει στην κανονική έκδοση του παιχνιδιού, και οι Kevin Durant, Dirk Nowitzki και Kareem Abdul-Jabbar, οι οποίοι θα είναι οι αθλητές εξωφύλλου για την επετειακή έκδοση των 75 ετών του NBA.
 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr