UPDATE #NOW

Kamala Harris: Οι φήμες για κακομεταχείριση των εργαζομένων και ο σεξιστικός πόλεμος εναντίον της


The Jennettes

19 Ιουλίου 2021

Kamala Harris: Οι φήμες για κακομεταχείριση των εργαζομένων και ο σεξιστικός πόλεμος εναντίον της
Αν και το ότι η Kamala Harris έχει γίνει η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Αμερικής, είναι ένα ιστορικό κατόρθωμα, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο δύσκολο για εκείνη να σταθεί στο ύψος της θέσης αυτής.

Αν και το ότι η Kamala Harris έχει γίνει η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος της Αμερικής, είναι ένα ιστορικό κατόρθωμα, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο δύσκολο για εκείνη να σταθεί στο ύψος της θέσης αυτής.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος John Adams είπε κάποτε για την Αντιπροεδρία: «Η χώρα μου σχεδίασε για μένα το πιο ασήμαντο αξίωμα που εφευρέθηκε ποτέ από τον άνθρωπο ή συνέλαβε η φαντασία του». Σίγουρα η Αντιπρόεδρος Harris μπορεί ήδη να βεβαιώσει για ορισμένα από τα προβλήματα που σχετίζονται με το σημερινό της γραφείο, αλλά ίσως αναρωτιέται επίσης αν κάποιοι γύρω της προσπαθούν σκόπιμα να κάνουν μια ήδη δύσκολη θέση, ακόμη πιο δύσκολη.

Η Politico δημοσίευσε πρόσφατα ένα ρεπορτάζ για φερόμενη δυσλειτουργία στο γραφείο της Αντιπροέδρου, υποστηρίζοντας ότι «η ομάδα της Harris έχει χαμηλό ηθικό, πορώδεις γραμμές επικοινωνίας και μειωμένη εμπιστοσύνη μεταξύ βοηθών και ανώτερων αξιωματούχων». Ενώ μεγάλο μέρος των εσωτερικών προβλημάτων έχει να κάνει με την Tina Flournoy, επικεφαλής του προσωπικού της Harris, πολλοί τοποθετούν την ευθύνη πιο άμεσα στην Αντιπρόεδρο, αφού όλα ξεκινούν από την κορυφή.

Πρόσωπο που έχει «άμεση σχέση με το γραφείο της Harris», είπε ότι το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι υγιές και συχνά οι άνθρωποι που στελεχώνουν το γραφείο, λαμβάνουν κακή μεταχείριση από τους ανωτέρους τους. «Δεν είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι αισθάνονται υποστήριξη και ασφάλεια», δήλωσε. 

jenny.gr

Οι δυσλειτουργίες στο γραφείο της Αντιπροέδρου απειλούν την καλή εικόνα του Λευκού Οίκου. Όσον αφορά το μέλλον του κόμματος, οι Δημοκρατικοί πιστεύουν ότι η Harris είναι μία αρχάρια πολιτικός που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι η επόμενη που θα πάρει το χρίσμα της Προεδρίας, καθώς θα χάσει πανηγυρικά από τον Donald Trump το 2024. Βέβαια, ο Πρόεδρος Biden δήλωσε ότι θα επιδιώξει επανεκλογή το 2024, αν και θα είναι 81 ετών. Παρά την ηλικία του, πιστεύεται ότι παραμένει ο καλύτερα εξοπλισμένος Δημοκρατικός για να αναμετρηθεί ξανά με τον Trump, μετά τη νίκη του επί του Τραμπισμού.

Ωστόσο πολλοί, τόσο στη διοίκηση όσο και σε επιλεγμένους κύκλους του Δημοκρατικού Κόμματος ενδιαφέρονται περισσότερο να δημιουργήσουν χώρο για έναν νέο πιθανό διάδοχο του Biden, εκτός της Harris, αφού και οι δύο φαίνεται να χρειάζονται κάθε δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα χάσματα του αμερικανικού έθνους.

jenny.gr

Η Kamala Harrris είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ, που εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, και τα κατάφερε μέσα στο δυσοίωνο 2020! Μάλιστα, η ίδια διαβεβαίωσε ότι «δεν θα είναι η τελευταία αντιπρόεδρος», ενώ φρόντισε να ευχαριστήσει σε λόγο της, τις «γενιές των γυναικών» που «άνοιξαν το δρόμο» για εκείνη.

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, ο πρώην βουλευτής της Λουιζιάνας και ανώτερος σύμβουλος του Biden, Cedric Richmond, δηλώνει ότι όλες αυτές οι φήμες που κυκλοφορούν είναι μέρος μίας προπαγάνδας που έχει σχεδιαστεί για να σαμποτάρει την Harris. Ενώ, ο αρχηγός του Λευκού Οίκου Ron Klain είπε πως «Η εμπιστοσύνη του Προέδρου σε αυτήν είναι προφανής όταν τους βλέπουμε μαζί στο Οβάλ Γραφείο».

Η ίδια πλευρά υποστηρίζει ότι ο πόλεμος που δέχεται η Kamala Harris έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι γυναίκα και ότι δεν θα τολμούσαν αυτήν τη λασπολογία αν στη θέση της βρισκόταν άντρας Αντιπρόεδρος. Είτε αρέσει είτε όχι, η Harris δεν είναι μόνο άλλη μία Αντιπρόεδρος αλλά και μία γυναίκα που συμβολίζει μία εκλογή ιστορικής σημασίας, με άμεση απήχηση στο μοναδικό group ψηφοφόρων από το οποίο μπορούν πραγματικά να εξαρτηθούν οι Δημοκρατικοί. 
 

Δείτε ακόμη: Τα highlights της ορκωμοσίας Biden 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr