UPDATE #NOW

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Google τους τιμά με doodle από vintage video game


23 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Google τους τιμά με doodle από vintage video game

Google Doodle τιμά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 που ξεκινούν επίσημα σήμερα, Παρασκευή, στο Τόκιο με vintage video game - Πώς δημιουργήθηκε

Σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου, το μεσημέρι (14:00 ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο. Παίρνοντας λοιπόν η Google έμπνευση από το συγκεκριμένο γεγονός και θέλοντας να τιμήσει την κορυφαία αθλητική διοργάνωση, δημιούργησε ένα Google Doodle που μας καλεί στη δική του διοργάνωση, στο ταξίδι της «αθλήτριας» Lucky.

jenny.gr

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Google, «τις επόμενες εβδομάδες, ενωθείτε με την αθλήτρια “Lucky”, καθώς εξερευνά το Doodle Champion Island, δηλαδή έναν κόσμο γεμάτο με επτά μίνι παιχνίδια, θρυλικούς αντιπάλους, δεκάδες τολμηρές αναζητήσεις και μερικούς νέους (και παλιούς) φίλους». Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω προσπάθεια της Google πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιαπωνικού στούντιο animation, «Studio 4°C».

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Η τελετή έναρξης θα είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα και πολύ πιο απλή από τις προηγούμενες διοργανώσεις για να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, στον οποίο θα γίνει και αναφορά. Ένα τμήμα της θα είναι αφιερωμένο στα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι του 2011, που οδήγησαν στην πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, με απολογισμό τον θάνατο σχεδόν 18.500 ανθρώπων. Επίσης, θα δοθεί έμφαση στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της Ιαπωνίας, καθώς και στις καθολικές αξίες του Αθλητισμού. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.