UPDATE #NOW

«Νύμφη»: Η 2.500 χρόνων Ελιά που κάηκε στις φωτιές στην Εύβοια


The Jennettes

9 Αυγούστου 2021

«Νύμφη»: Η 2.500 χρόνων Ελιά που κάηκε στις φωτιές στην Εύβοια
Οι καταστροφικές φωτιές που καίνε εδώ και έξι μέρες στην βόρεια Εύβοια δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους. Κάηκαν σπίτια, αβοήθητα ζώα και ένα μεγάλο μέρος της παρθένας φύσης του νησιού - ανάμεσά του και μια ελιά 2.500 χρόνων.

Οι καταστροφικές φωτιές που καίνε εδώ και έξι μέρες στην βόρεια Εύβοια δεν άφησαν τίποτα στο πέρασμά τους. Κάηκαν σπίτια, αβοήθητα ζώα και ένα μεγάλο μέρος της παρθένας φύσης του νησιού - ανάμεσά του και μια ιστορική ελιά 2.500 χρόνων.

Εκτός από χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους κατέκαψε και τον αρχαίο Ελαιώνα των Ροβιών, με την υπεραιωνόβια ελιά «Νύμφη», ηλικίας 2.500 χρόνων που είχε περιγράψει στην αρχαιότητα ο γεωγράφος και φιλόσοφος Στράβωνας. Το υπερήλικο δέντρο είχε κορμό που χρειάζονταν δέκα άτομα για να το αγκαλιάσουν, ενώ έως την καταστροφή ήταν ακόμη παραγωγικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση του χρήστη των κοινωνικών δικτύων, Αποστόλη Παναγιώτου, το θέαμα από τον ελαιώνα Παπαδόπουλου στις Ροβιές είναι αποκαρδιωτικό.

Ο ελαιώνας των Ροβιών, που καταστράφηκε από τη φωτιά, αποτελούσε Μνημείο της Φύσης αφού τα δέντρα του ξεπερνούσαν την ηλικία των 2000 ετών.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook

Δείτε ακόμη: O φακός του Reuters κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από τις στιγμές της φωτιάς

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr