UPDATE #NOW

«Εφιαλτικό καλοκαίρι»: Οι καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας μας στον ξένο Τύπο


The Jennettes

9 Αυγούστου 2021

«Εφιαλτικό καλοκαίρι»: Οι καταστροφικές πυρκαγιές της χώρας μας στον ξένο Τύπο

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν τις εξελίξεις αλλά και την αγωνία των πολιτών, κάνοντας λόγο για «χιλιάδες Έλληνες» που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Η Indepentent αναφέρεται στο «εφιαλτικό καλοκαίρι» μας, με χιλιάδες σπίτια να τυλίγονται στις φλόγες.  

H India Today περιέγραψε «σκηνές που σε στοιχειώνουν» το Σάββατο, ενώ το BBC τόνισε ότι οι πυρκαγιές απειλούν μεγάλα τμήματα της χώρας.

Η Daily Mail έγραψε για ένα «καράβι από την κόλαση», το Al Jazeera για «σπίτια, επιχειρήσεις και αγροκτήματα να καίγονται», ενώ οι New York Times αναφέρθηκαν σε ένα από τα χειρότερα φαινόμενα της δεκαετίας.

Σε αφιέρωμα της Guardian, βίντεο έδειξε πώς «η Ελλάδα κάηκε», με ανατριχιαστικές σκηνές απελπισμένων πολιτών που προσπαθούσαν να σώσουν ζώα και περιουσίες. Σημερινό της άρθρο, παράλληλα, είχε τίτλο «Χωριά που καίγονται, πορτοκαλί ουρανοί». «Η Ελλάδα τυλίγεται στις φλόγες καθώς πυρκαγιές αφανίζουν τμήματα της χώρας» ήταν εκείνος της εφημερίδας The Sun.

Οι δραματικές στιγμές που βιώνουμε ως χώρα, κάνουν το γύρο του κόσμου. Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το χειρότερο λόγο και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό - μόνο να δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στους πληγέντες.

 

Δείτε ακόμη: 10 συγκλονιστικές εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Αθήνα 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr