UPDATE #NOW

Φωτιά στην Ελλάδα: Τι ισχύει με την αναδάσωση και το αντιπύρ - Δασολόγος απαντά σε 7 ερωτήματα


10 Αυγούστου 2021

Φωτιά στην Ελλάδα: Τι ισχύει με την αναδάσωση και το αντιπύρ - Δασολόγος απαντά σε 7 ερωτήματα

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησαν στο πέρασμά τους οι φωτιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στη χώρα μας. Περίπου 650.000 στρέμματα παρθένου δάσους, σύμφωνα με τον υπολογισμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έγιναν στάχτη μέσα σε μόλις 6 μέρες σε Αττική, Εύβοια και Λακωνία και τώρα το ερώτημα είναι ένα:

Τι θα γίνει για να μην χαθούν στο μέλλον και οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου που υπάρχουν στην Ελλάδα. Σε αυτά τα καμένα στρέμματα δάσους θα προστεθούν το επόμενο διάστημα και άλλα, καθώς η φωτιά στη βόρεια Εύβοια συνεχίζει να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της.

Πλέον, πέρα από την ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή, υπάρχουν ορατοί κίνδυνοι για πλημμύρες, οι οποίες μπορεί να πλήξουν τις πυρόπληκτες περιοχές στο άμεσο μέλλον. Μπορεί, λοιπόν, η αναδάσωση να αποτελέσει μια λύση ή πρέπει να αφήσουμε τη φύση να αναγεννηθεί από μόνη της;

Ο δασολόγος, Θεοφάνης Καραμπατζάκης, απαντά σε 7 ερωτήσεις του Reader σχετικά με τα χαρακτηριστικά της φωτιάς, με το τι ακριβώς έφταιξε, τι θα έπρεπε να είχε γίνει και ποια πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα της Πολιτείας, προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές καταστροφές.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ.