UPDATE #NOW

Η Camille A. Brown είναι η πρώτη μαύρη διευθύντρια και χορογράφος στο Broadway μετά από 65 χρόνια


The Jennettes

23 Αυγούστου 2021

Η Camille A. Brown είναι η πρώτη μαύρη διευθύντρια και χορογράφος στο Broadway μετά από 65 χρόνια

Μετά από από 65 χρόνια, η Camille A. Brown γίνεται η πρώτη μαύρη διευθύντρια και χορογράφος του Broadway. Οι παραγωγοί Nelle Nugent, Ron Simons and Kenneth Teaton μόλις ανακοίνωσαν ότι η Brown θα αναλάβει την παραγωγή των For Colored Girls Who Have Considered Suicide/When The Rainbow is Enuf στο Broadway το 2022, προκάλεσαν αμέσως τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία των θεατών.

Η σπουδαία καλλιτέχνης, Katherine Dunham ήταν η τελευταία μαύρη γυναίκα που κατείχε τις δύο αντίστοιχες θέσεις τον Νοέμβριο του 1955. 

Η ξεχωριστή ματιά της Camille θα ξεδιπλώσει επί σκηνής μια βαθιά προσωπική ιστορία επιβίωσης μέσα σε έναν ρατσιστικό και σεξιστικό κόσμο, η οποία θα πλαισιωθεί μοναδικά από επτά μαύρες γυναίκες που θα αποδώσουν εξαιρετικά όλη αυτή τη διαδρομή με τραγούδι, ποίηση και ιδιαίτερες κινήσεις.

Το θεατρικό έργο For Colored Girls, με το οποίο η Brown θα κάνει το ντεμπούτο της στη διεύθυνση του Broadway, πρωτοβγήκε το 1976, λαμβάνοντας τις καλύτερες κριτικές από τους New York Times. 43 χρόνια μετά, το 2019, η εκπληκτική παράσταση επέστρεψε στη Νέα Υόρκη με μια αρκετά ειλικρινή ματιά που κατέκτησε αμέσως την καρδιά του κοινού.

Όπως δήλωσε σήμερα η Brown, η οποία έχει λάβει μέχρι σήμερα πολλά τιμητικά βραβεία: «Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα να επαναφέρεις αυτό το τόσο επιδραστικό show στο Broadway 45 χρόνια μετά την πρώτη του μεταφορά στο Booth Theatre στις 15 Σεπτεμβρίου του 1976».

Η παρουσία της Camille στο Broadway αναμένεται να είναι μοναδική λόγω των προσωπικών της εμπειριών και του μοναδικού στίγματος που θα αφήσει συνολικά μέσα από τις θεατρικές μεταφορές, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα αναλάβει τα ηνία του εμβληματικού θεάτρου μετά από 65 χρόνια.

Πηγή: Forbes.com

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση