UPDATE #NOW

Πόσο συχνά πρέπει να απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου;


The Jennettes

5 Σεπτεμβρίου 2021

Πόσο συχνά πρέπει να απενεργοποιείς τον υπολογιστή σου;

Εάν η ερώτηση ήταν μεταφορική, η απάντηση θα ήταν «πολύ συχνά» αφού είναι μαθηματικά εξακριβωμένο ότι ξεχνάμε να κλείνουμε τον υπολογιστή από τις πολλές ώρες εργασίας και αναζήτησης. Ωστόσο, πρακτικά ο υπολογιστής πρέπει να κλείνει τουλάχιστον για ορισμένο χρόνο μέσα στην ημέρα όσο κι αν τείνουμε να το ξεχνάμε από τις καθημερινές και πολυάριθμες ασχολίες. 

Πόσο συχνά πρέπει να τον απενεργοποιούμε, όμως; Οι ειδικοί της τεχνολογίας απαντούν και εξηγούν πότε ο υπολογιστής χρειάζεται μια ολική επανεκκίνηση. Ο τερματισμός του υπολογιστή σου πρέπει να γίνεται σίγουρα στις παρακάτω περιπτώσεις: Όταν πρόκειται να μην τον χρησιμοποιήσεις για αρκετές ώρες, (κάτι πολύ δύσκολο, το ξέρουμε), μπορείς ή μάλλον πρέπει να κλείνεις το μηχάνημα. 

Ορισμένοι υπολογιστές ή λογισμικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά κατά την επαναφορά από κατάσταση αδρανοποίησης, γι' αυτό είναι προτιμότερο να κλείσεις τον υπολογιστή σας αντ' αυτού. Επίσης, είναι μια καλή ιδέα να τον κλείνεις ή τουλάχιστον να τον επανεκκινείς, κάθε τόσο απλά για να καθαρίσει τη μνήμη και να γίνει σωστή επαναφορά. 

Εάν πάλι νιώθεις περισσότερη ανασφάλεια όταν τον κλείνεις κι αν πρόκειται να μην τον χρησιμοποιήσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, απλά αδρανοποίησε τον υπολογιστή σου. Αυτό θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας και μπαταρίας. Δεν θα είσαι σε θέση να τρέξεις κανένα πρόγραμμα ενώ ο υπολογιστής σου είναι αδρανοποιημένος ενώ η αδρανοποίηση είναι ευεργετική από την αναστολή λειτουργίας (sleep mode), δεδομένου ότι εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια.

Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, το μηχάνημα θέλει περισσότερο χρόνο για να πάρει μπροστά σε σύγκριση με το sleep. Το όφελος από το sleep είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι χαμηλή, οι εφαρμογές παραμένουν ανοιχτές και μπορείς εύκολα να ενεργοποιήσεις τον υπολογιστή σου. Με λίγα λόγια, θα είναι πάντα έτοιμος για χρήση όταν τον χρειάζεσαι.