5 +1 αντικείμενα που δεν πρέπει να αγοράζετε από δεύτερο χέρι, σύμφωνα με τους ειδικούς

The Jennettes
Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν μπαίνετε σε ένα νέο σπίτι, πολλά από τα έπιπλα που επιλέγετε, είναι μεταχειρισμένα, όπως από δεύτερο χέρι μπορεί να είναι και το αμάξι σας ή τα ρούχα σας.

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορεί να αγοράσει κανείς μεταχειρισμένα αλλά οι ειδικοί όμως έχουν αντίθετη άποψη για πολλά από αυτά, όπως φαίνεται. 

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων

Οι ειδικοί καταλήγουν στην αγορά παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτων, επειδή είναι δύσκολο να επαληθευτεί η ασφάλεια αυτών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. «Συνήθως δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για το ιστορικό του καθίσματος αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον μπορεί να έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση, την ημερομηνία λήξης που ορίζει ο κατασκευαστής του και την κατάσταση ανάκλησής του» αναφέρει η Consumer Reports.

Κράνη

Εάν έχετε στο σπίτι σας κάποιο άτομο που λατρεύει τις μηχανές, τότε είναι σχεδόν απίθανο να μην έχετε πάρει έστω και μία φορά ένα μεταχειρισμένο κράνος. Όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως τα κράνη παρουσιάζουν προβλήματα ασφαλείας αν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ενδέχεται να έχουν μια μη ανιχνεύσιμη ζημιά από προηγούμενη πτώση ή ατύχημα.

Συνθετικά ή πουπουλένια μαξιλάρια

Τα καλά μαξιλάρια μπορεί να είναι ακριβά, ειδικά εάν σας αρέσουν τα πούπουλα. Ωστόσο, ενώ κάποια είδη πλένονται, κάποια άλλα δεν μπορούν, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται εκεί ιδρώτας, σάλια και πολλά μικρόβια. Μάλιστα, τα πουπουλένια και τα συνθετικά μαξιλάρια που είναι τουλάχιστον ενός χρόνου, όπως εξηγούν οι ειδικοί, είναι γεμάτα μύκητες, Οπότε καλό είναι το μαξιλάρι σας να είναι ολοκαίνουριο. 

Στρώματα ύπνου

Ο λόγος για να μην αγοράσετε ποτέ ένα χρησιμοποιημένο στρώμα είναι οι κοριοί. Τα στρώματα είναι ένα αγαπημένο μέρος αναπαραγωγής για τους κοριούς και μπορούν να εξαπλωθούν από εκεί σε άλλες περιοχές του σπιτιού, όπως τα χαλιά, τα ρούχα και τα έπιπλα. Μάλιστα, επειδή δεν είναι εύκολα ορατά με γυμνό μάτι, θα μπορούσατε να πάρετε ένα στρώμα που είναι ήδη μολυσμένο και να μην το καταλάβετε.

Είδη προσωπικής υγιεινής

Αν έχετε συνηθίσει να δοκιμάζετε όλα τα δείγματα make up ή άλλα είδη προσωπικής υγιεινής στα καταστήματα, το επόμενο βήμα σας είναι να τα αγοράσετε. Αυτό στην πραγματικότητα το δείγμα είναι πολύ βρώμικο, σύμφωνα με ένα άρθρο στο Allure. Τα χρησιμοποιημένα αυτά είδη μπορεί να μολυνθούν με βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να σας βάλουν σε κίνδυνο για επικίνδυνες λοιμώξεις και πιθανώς άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες ως αποτέλεσμα αυτών των μολύνσεων.

Χαλιά

Εάν είστε λάτρεις των vintage αντικειμένων, τότε σίγουρα θα απογοητευτείτε αλλά τα χαλιά που τοποθετείτε στο σπίτι σας, πρέπει να είναι οπωσδήποτε καινούρια. Ο λόγος είναι απλός: Όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο χαλί, τότε το ρίσκο να φέρετε μες στο σπίτι ολόκληρες επιδρομές από έντομα , είναι υψηλό! Ναι, καλά διαβάσατε αφού τα συνηθέστερα μαμούνια που αγαπούν τα χαλιά, είναι τα μυρμήγκια, οι κοριοί και οι ψύλλοι. Ακόμη και αν το άτομο που σας το πούλησε, το είχε καθαρίσει προηγουμένως με ατμό, μερικά αυγά τους μπορεί ακόμη να είναι ζωντανά.