UPDATE #NOW

Sebastian Hernandez: Ο άνθρωπος πίσω από τη συγκλονιστική εμφάνιση του Met Gala που δεν είδατε ποτέ


Στεφανία Παπαδημητρίου

16 Σεπτεμβρίου 2021

Sebastian Hernandez: Ο άνθρωπος πίσω από τη συγκλονιστική εμφάνιση του Met Gala που δεν είδατε ποτέ

Κανείς δεν κατάλαβε το θέμα του φετινού Met Gala – ή, μάλλον, σχεδόν κανείς. Είδαμε τις εμφανίσεις των επωνύμων και καμία δε μας εντυπωσίασε, όλοι μπορούσαν να προσπαθήσουν λίγο παραπάνω. Ένας παρευρισκόμενος, ωστόσο, έκανε τη διαφορά και έκανε την πιο αληθινή «αμερικανική εμφάνιση» που δεν είδε κανείς – γιατί άραγε;

Όπως το μοντέλο Quannah Chasinghorse έδειξε τις ινδιάνικες ρίζες του, έτσι κι ο Sebastian Hernandez έκανε ηχηρό fashion statement. Με ματωμένη πλάτη και καλύπτοντας μόνο την ευαίσθητη περιοχή, απέτισε το δικό του φόρο τιμής στους ιθαγενείς. 

Το δέρμα των Ινδιάνων ήταν σκούρο. Δεν ταίριαζε στο «νέο κόσμο» που θέλησαν να χτίσουν οι πρώτοι άποικοι. Το ντύσιμό τους δεν ήταν αρκετά πολιτισμένο για τα γούστα τους και η γλώσσα τους βάρβαρη - χαλούσαν το όραμά τους. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος πάτησε το πόδι του στη Βόρειο Αμερική, το 1492 και την «ανακάλυψε», βρήκε 5 έως 15 εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στην, έως εκείνη τη στιγμή, γη τους. Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, είχαν μείνει 238 χιλιάδες. Οι υπόλοιποι σφαγιάστηκαν στο όνομα της προόδου.

«Made an AMERIKKKAN appearance or wtvr», έγραψε ο Hernandez κάτω από την ανάρτησή του στο Instagram. Και το τριπλό «Κ» δεν μπήκε τυχαία. Όπως δεν ήταν τυχαίο το ότι δε βρέθηκε καμία φωτογραφία του στα πρακτορεία και κανείς δε σχολίασε την παρουσία του εκεί.

O Sebastian Hernandez ζει στο Los Angeles και η Instagram-ική του persona είναι γνωστή. Δηλώνει cultural ιcon, καλλιτέχνης και DJ ενώ φροντίζει να αγγίζει διάφορα κοινωνικά θέματα μέσω του προφίλ του. Ελάχιστα είναι γνωστά για την πραγματική του ταυτότητα - δεν ξέρουμε καν αν αυτό είναι το όνομά του κι από πού κατάγεται.

Με 36.3 χιλιάδες followers και 2398 αναρτήσεις, ξέρει καλά πώς να ταράζει τον κόσμο του Internet και το κάνει με μεγάλη επιτυχία. 

Δείτε ακόμη:

jenny.gr