UPDATE #NOW

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που μένει»


20 Σεπτεμβρίου 2021

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ο σωματικός πόνος πάντα ξεχνιέται, ο ψυχικός είναι αυτός που μένει»
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου περίπου ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στον Alpha.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ένα χρόνο μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για όλα στην Κατερίνα Καινούργιου και στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η Ιωάννα Παλιοσπύρου τονίζει ότι για εκείνη ήταν μονόδρομος να βρεθεί στο δικαστήριο και να αντικρίσει την κατηγορούμενη γιατί -όπως είπε- το χρωστούσε στον εαυτό της. Ανέφερε ότι το «γιατί» ήταν από την πρώτη στιγμή της επίθεσης το μεγαλύτερο ερωτηματικό και τόνισε ότι θα είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο.

Η Ιωάννα αναφέρθηκε στην πρώτη ημέρα της δίκης και στο πώς ένιωσε. «Από την αρχή που έχει συμβεί όλη αυτή η επίθεση, για εμένα το γιατί ήταν το μεγαλύτερο ερωτηματικό, γιατί κάποιος να το κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση που δεν ήρθε στο δικαστήριο και όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την οικογένειά μου. Η επίθεση έγινε σε εμένα, αλλά και στην οικογένειά μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον».

Δήλωσες με αυστηρότητα και αξιοπρέπεια ότι είναι ψυχρή και δειλή, πιστεύεις ότι την επόμενη φορά θα παρευρεθεί; «Δεν το γνωρίζω, όμως η συμπεριφορά που έχουμε δει είναι αυτή και δεν την έχει αλλάξει, έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας και δεν δείχνει να έχει κατανοήσει το τι έχει κάνει και το πόσο σοβαρό είναι, κρατά μια απόσταση από όλο αυτό».

Πώς άντεξες να πας στη δίκη; Σε παρότρυνε κάποιος να μην το κάνεις; «Οι περισσότεροι φοβήθηκαν το αν μπορώ να το αντέξω και αν μπορώ να το κάνω. Μονόδρομος για εμένα να πάω, θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου και θα με βοηθήσει να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να μπορέσω να προχωρήσω και παρακάτω κάποια στιγμή. Ηταν ένα σοκ να βρεθώ με τόσο πολύ κόσμο, ήμουν μήνες στην απομόνωση. Με σόκαρε ένα βαθμό, δεν με τρόμαξε, ήξερα όμως ότι θα συμβεί. Οφειλα να μιλήσω μετά τη δίκη για την απουσία της κατηγορουμένης».

Η Ιωάννα ανέφερε επίσης ότι θα είναι παρούσα σε κάθε δικάσιμο. «Το οφείλω σε εμένα και στους ανθρώπους μου θα ήθελα να είναι εκεί, λυπάμαι που δεν βρίσκεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων της, με αυτή τη συμπεριφορά μόνο τη θέση της επιβαρύνει, αποδεικνύει ότι είναι αμετανόητη».

«Στα social media συνέχεια με ρωτάνε για το πώς είναι η υγεία μου και για τον πόνο που έχω τραβήξει. Έχω προσπαθήσει να το εξηγήσω. Ο καθένας δεν έχει ιατρικές γνώσεις, δεν καταλαβαίνει πως είναι να πέφτει πάνω σου κάτι τόσο καυστικό. Υπάρχει μια εντύπωση πως, οκ κάθομαι σπίτι και σε λίγο καιρό θα είμαι καλά. Δεν είναι έτσι. Προσπαθώ να εξηγήσω τη ζημιά και πως δεν διορθώνεται. Αποφάσισα με την εικόνα μου να δώσω στους ανθρώπους να καταλάβουν, να δουν πόση ζημιά έχει γίνει και πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης» απάντησε όταν την ρώτησε η Κατερίνα Καινούργιου για τη φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα στα social media.

«Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα, που μου ήρθαν στο μυαλό. Πάρα πολλές φορές είχα ρωτήσει τη γιατρό μου να μου εξηγήσει, τι μου έχει συμβεί. Πάντα προσπαθούσε να μου εξηγήσει, αλλά όταν είδα τις φωτογραφίες από το χειρουργείο κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν. Μου έδωσε να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς και την προσπάθεια, που ως γιατρός έπρεπε να κάνει για να αποκαταστήσει τη βλάβη και να πετύχουν όλα τα μοσχεύματα. Το δεύτερο που σκέφτηκα αμέσως ήταν ότι αυτές τις εικόνες η μητέρα μου είχε το θάρρος να τις αντιμετωπίζει. Εκείνη ήξερε την εικόνα μου, εγώ δεν την ήξερα. Έπρεπε να βρίσκει το κουράγιο να είναι φυσιολογική μπροστά μου και να με κάνει να αισθάνομαι ήρεμη και ότι όλα θα πάνε καλά. Και το τρίτο, ότι κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και δυστυχώς είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιώ, ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως είμαι».

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr