UPDATE #NOW

4 αντισυμβατικές επέτειοι που αξίζει να γιορτάζετε


Στεφανία Παπαδημητρίου

20 Σεπτεμβρίου 2021

4 αντισυμβατικές επέτειοι που αξίζει να γιορτάζετε

Κάθε μέρα μπορεί να είναι γιορτή – τι, όχι; Για ποιο λόγο να παίρνουμε τούρτα μόνο σε γενέθλια, να λέμε «χρόνια πολλά» σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και να δίνουμε λιγότερη σημασία σε στιγμές που πραγματικά μας άλλαξαν τη ζωή;

Υπάρχουν ορισμένες αντισυμβατικές επέτειοι, τις οποίες αξίζει να βάλουμε στο πρόγραμμά μας και να το εμπλουτίσουμε – ας το παραδεχθούμε, μόνο με την αποφοίτηση, την εγκυμοσύνη και το γάμο, τα πράγματα γίνονται κάπως μονότονα.

Ας δούμε λοιπόν άλλες μέρες που μπορούμε να γιορτάζουμε, γιατί τους αξίζει.

Μετακόμιση

Ας πάρουμε ένα λεπτό κι ας κοιτάξουμε το σπίτι μας. Δεν είναι τέλειο; Πόσος καιρός πάει από τότε που πήραμε τη ζωή στα χέρια μας και ανεξαρτητοποιηθήκαμε; Η επέτειος μετακόμισης είναι σημαντική, οπότε μπορούμε να μας κάνουμε ένα μικρό (ή και μεγαλύτερο) δωράκι.

Αποπλήρωση δανείου

Αυτός κι αν είναι λόγος γιορτής. Όταν γνωρίζουμε πως έχουμε κλείσει τις οικονομικές μας υποχρεώσεις και το χρέος πάψει να μας βαραίνει, νιώθουμε πως αναπνέουμε πιο ελεύθερα, πιο εύκολα. Μπορούμε να τρώμε έξω κάθε μήνα που περνάει, να μας κάνουμε ένα πατ-πατ στην πλάτη και να μας θυμίζουμε πόσο σκληρά εργαστήκαμε για αυτό.

Παραίτηση

Όχι από τη ζωή και την προσπάθεια, αλλά από μία δουλειά που μας ταλαιπωρούσε. Μπορεί  μετά να ακολούθησε η αβεβαιότητα και η πορεία στο άγνωστο – έστω και για λίγο – όμως ανοίξαμε τα φτερά μας και διεκδικήσαμε κάτι καλύτερο. Και μπράβο μας.

Η αρχή μίας φιλίας

Προσωπικά, γιορτάζω αυτήν την επέτειο – κάθε 20 Ιανουαρίου, με την καλύτερη φίλη μου. Είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη ζωή μου, άλλωστε, και όλοι έχουμε έναν τέτοιον. Με ένα μικρό δωράκι λοιπόν, ή ένα γλυκό (είναι καλή δικαιολογία για διατροφική αμαρτία), περνάμε την ξεχωριστή αυτή μέρα λίγο καλύτερα από τις άλλες.

Δείτε ακόμη: Η ανιδιοτελής αγάπη ενός πατέρα για την κόρη του μέσα από 13 τρυφερές εικονογραφήσεις 

jenny.gr