UPDATE #NOW

Oι γυναικολόγοι προειδοποιούν για τη νέα επικίνδυνη τάση του TikTok


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Oι γυναικολόγοι προειδοποιούν για τη νέα επικίνδυνη τάση του TikTok

Από hacks για οργάνωση και tips για το τέλειο manicure, μέχρι ιστορίες ανθρώπων που δίνουν τις δικές τους μάχες με ψυχικές ασθένειες, το TikTok έχει τα πάντα. Μία νέα επικίνδυνη ιδέα, όμως, έχει αρχίσει να γίνεται τάση και προκαλεί ανησυχία.

Το νέο και δυστυχώς ανερχόμενο trend αφορά τις γυναίκες. Πολλές creators χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να δείξουν πώς αφαιρούν μόνες τους τα ενδομήτρια σπιράλ τους. Οι γιατροί, φυσικά, σε καμία περίπτωση δε συνιστούν κάτι τέτοιο και τονίζουν πως πρέπει να αναλαμβάνουν εκείνοι τη διαδικασία.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία χρήστης της εφαρμογής, η Mikkie Gallaher, ανάρτησε το δικό της DIY βίντεο, το οποίο έγινε viral. Όπως είναι επόμενο, επαγγελματίες γυναικολόγοι ένιωσαν την ανάγκη να τοποθετηθούν.

«Δεν είναι ιατρική συμβουλή», είπε εκείνη, «αλλά πήρε μόνο δύο λεπτά». Η ανάρτηση πήρε δύο εκατομμύρια προβολές, ενώ το hashtag #iudremoval έφτασε τα 64 εκατομμύρια. Και αμέτρητες είναι εκείνες οι γυναίκες που το προσπάθησαν στο σπίτι.

Η γυναικολόγος Kathleen McNamee, μιλώντας στο Refinery 29, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

«Δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα σπιράλ με τον ίδιο τρόπο. Άλλα θέλουν προσοχή και ειδικά εργαλεία. Αν τραβήξετε δυνατά, μπορείτε να τα χαλάσετε και να δημιουργήσετε μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε.

«Οι αριθμοί δείχνουν πως το 80% των σπιτικών αυτών αφαιρέσεων αποτυγχάνουν, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητο το ραντεβού σε γυναικολογική κλινική ή, ακόμη χειρότερα, τα επείγοντα», τόνισε. «Ανησυχούμε επίσης πως αν ένα άτομο κάνει μία κακή απόπειρα, δε θα μπορεί πια να χρησιμοποιεί αυτήν τη μέθοδο αντισύλληψης και να οδηγηθεί σε ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

jenny.gr