UPDATE #NOW

#Viral: Η επικίνδυνη τάση του TikTok που πρέπει να αποφύγετε


The Jennettes

15 Ιουνίου 2021

#Viral: Η επικίνδυνη τάση του TikTok που πρέπει να αποφύγετε
Οι χρήστες του TikTok, που αναδεικνύεται σε «βασιλιάς» των social media, καταναλώνουν σκόνη pre-workout με καφεΐνη, χωρίς να τη διαλύσουν σε νερό.  Μία θαρραλέα που αποφάσισε να το δοκιμάσει, έχει ένα μήνυμα προς όλους εμάς: «Μην το δοκιμάσετε».

Πίσω στο 2013, το #cinnamonchallenge έκανε το γύρο του Internet. Πολλοί το τόλμησαν, τρώγοντας μία ολόκληρη κουταλιά κανέλας, και ήρθαν αντιμέτωποι με τις συνέπειες – έντονο βήχα, κοκκίνισμα, χάθηκαν ακόμη και ζωές. Όπως οι τάσεις της μόδας, όμως, έτσι κι εκείνες του διαδικτύου, επιστρέφουν. Τώρα, αντί για κανέλα, οι χρήστες του TikTok, που αναδεικνύεται σε «βασιλιάς» των social media, καταναλώνουν σκόνη pre-workout με καφεΐνη, χωρίς να τη διαλύσουν σε νερό

Η 20χρονη Briatney Portillo αποφάσισε να πάρει μέρος στη διαδικτυακή αυτή πρόκληση. Τα πράγματα, ωστόσο, δεν πήγαν όσο καλά περίμενε. Ανάρτησε βίντεο στα οποία μίλησε για την εμπειρία της κι έχει ένα μήνυμα προς όλους εμάς: «Μην το δοκιμάσετε».

«Όταν πήρα το pre-workout, άρχισα να αισθάνομαι παράξενα, να έχω φαγούρα σε όλο μου το σώμα – καθόλου ευχάριστο συναίσθημα. Έψαξα στο Google και είδα ότι ήταν συνηθισμένη παρενέργεια, οπότε ξεκίνησα τη γυμναστική μου», είπε σε συνέντευξή της στο Buzzfeed. «Και τότε, άρχισα να νιώθω βαρύ τo στήθος μου, πονούσα αλλά όχι πολύ. Σκέφτηκα ότι έφταιγε το άγχος μου ή ότι πάθαινα μικρή κρίση πανικού, οπότε το αγνόησα και πίεσα περισσότερο το σώμα μου».

Δεν είχε καταλάβει ότι κάτι συνέβαινε, μέχρι που έφτασε στο γραφείο της. Οι πόνοι δυνάμωναν, έφτασαν ως την πλάτη της και η αριστερή της πλευρά την πονούσε. «Και κατάλαβα ότι ήταν καρδιακή προσβολή, όχι άγχος». 

Ο λόγος που το σώμα της αντέδρασε τόσο άσχημα, ήταν επειδή σε μία μόνο δόση του συμπληρώματος που πήρε, περιέχονται 320 mg καφεΐνης. Όταν διαλύεται και καταναλώνεται αργά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπαίνοντας απευθείας στο οργανισμό, όμως, εκείνος σοκάρεται. Ο κίνδυνος αυξάνεται, βέβαια, σε όσους πάσχουν από καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα.

Καλό είναι, λοιπόν, να αποφύγουμε αυτό το trend – ακόμη κι αν έγινε viral
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

TAGS