VIDEO

Tο viral βίντεο που δείχνει πώς ένα λευκό χαρτί μπορεί να αποτρέψει το bullying


The Jennettes

9 Ιουνίου 2021

bullying
Το bullying αποτελεί τραύμα για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν ασκείται κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας. Γι’αυτό δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το bullying, είτε βρίσκονται στη μεριά του θύτη είτε στη μεριά του θύματος. 

Το bullying αποτελεί τραύμα για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν ασκείται κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας. Γι’αυτό δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το bullying, είτε βρίσκονται στη μεριά του θύτη είτε στη μεριά του θύματος. 

Mία μητέρα με το όνομα _iamdiosa_ έγινε viral στο TikTok μέσα από ένα βίντεο στο οποίο δείχνει στα παιδιά της την καταστροφική δύναμη που μπορεί να έχουν οι λέξεις, δίνοντας τους ένα πολύ σημαντικό οπτικό μάθημα κατάλληλο για κάθε ηλικία, που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς. 

Η μητέρα κρατά ένα κομμάτι λευκό χαρτί και ζητάει από τις κόρες της, Alayna και Neelia, να πουν άσχημα πράγματα στο χαρτί. Με κάθε τους λέξη εκείνη τσακίζει το χαρτί. Οι μικρές ξεστομίζουν πράγματα όπως «Είσαι άσχημο», «Δεν έχεις φίλους». «Είσαι χοντρό», «Μυρίζεις σαν σκυλοτροφή». Παράλληλα εκείνη τσαλακώνει το χαρτί όλο και περισσότερο μέχρι που δεν γίνεται πιο μικρό. 

Τότε η μητέρα κοιτάζει τις κόρες της λέγοντας τους να ζητήσουν συγγνώμη από το χαρτί. Αν και σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτεται η δύναμη της απολογίας, ωστόσο τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν διορθώνει το ότι κάποιος έχει πληγωθεί.

Αφού οι μικρές λοιπόν, ζητούν τις συγγνώμες τους, η μητέρα τους ρωτά αν το χαρτί έχει διορθωθεί. Βλέποντας ότι το χαρτί είναι τόσο τσαλακωμένο όσο πριν και οι δύο απαντούν πως όχι. Τότε η μητέρα συνεχίζει λέγοντας ότι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που δεν πρέπει να ασκούν bullying και να λένε πράγματα που πληγώνουν τους άλλους. «Καταλάβατε;», προσθέτει στο τέλος, έχοντας καταφέρει να τους μεταφέρει ένα απλό αλλά ισχυρό μήνυμα. 

@_iamdiosa_

I just love this msg! ✌🏽❤️ ##stopbullying ##bully ##no ##stop ##bebetter ##parenting ##momslife ##momsoftiktok ##teaching ##viral ##fyp ##foryou ##foryoupage ##fy

♬ original sound - 👑 IamDiosa 👑

Το βίντεο έγινε γρήγορα viral, ανάμεσα σε γονείς αλλά και σε ενήλικες που εκφοβίστηκαν ως παιδιά. «Αυτό είναι καταπληκτικό. Είσαι υπέροχη μαμά», λέει ένας χρήστης. «Μου αρέσει ο τρόπος που δείχνεις αυτό το μάθημα στα παιδιά», της γράφει κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με το StopBullying.gov, τα παιδιά που εκφοβίζονται, μπορούν να επηρεαστούν σωματικά, κοινωνικά, συναισθηματικά, ακαδημαϊκά και διανοητικά από τον εκφοβισμό. Τα παιδιά που εκφοβίζονται είναι επίσης πιο πιθανό να παρουσιάσουν κατάθλιψη, άγχος, αύξηση των παραπόνων για την υγεία τους και μείωση των ακαδημαϊκών επιτευγμάτων.

Μόνο ένας αφοσιωμένος και υποστηρικτικός γονέας που διδάσκει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί το bullying, μπορεί να το αποτρέψει. Δεν είναι εύκολο να σκέφτεται κανείς τα παιδιά του ως εκφοβιστές ή ως θύματα μία τέτοιας σκληρότητας. Η μητέρα αυτή όμως κατάφερε να δώσει ένα δυνατό μάθημα σε όλους μας!

Δείτε ακόμη: Οι ειλικρινείς αντιδράσεις γυναικών στο άκουσμα της έκφρασης «είσαι πολύ όμορφη»

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr