UPDATE #NOW

Ένα βήμα πιο κοντά στη συμπερίληψη: Νέα emojis απεικονίζουν άνδρες σε εγκυμοσύνη και έρχονται σε iPhones και Androids


The Jennettes

21 Σεπτεμβρίου 2021

Ένα βήμα πιο κοντά στη συμπερίληψη: Νέα emojis απεικονίζουν άνδρες σε εγκυμοσύνη και έρχονται σε iPhones και Androids

Κλαίμε από τα γέλια, λυπόμαστε μέχρι δακρύων, ενθουσιαζόμαστε, βγάζοντας καρδούλες από τα μάτια ή στέλνοντας εικονικά φιλιά.

Τα emojis είναι στην ουσία ένας νέος κώδικας επικοινωνίας για να εκφράσουμε κάθε συναίσθημα μόνο με μία έκφραση χωρίς να χρειάζεται να πούμε ούτε μία λέξη. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, όπως και οι ψυχολογικές διακυμάνσεις την ώρα που συνομιλούμε με κάποιον στο chat. Ωστόσο, κοιτάζοντας τη λίστα των emojis, εκείνο που λείπει είναι ένα εικονίδιο που θα απεικονίζει έναν άνδρα ή ένα άτομο ουδέτερο ως προς το φύλο, να είναι έγκυος. 

Τα iPhones και τα Androids υπόσχονται να κυκλοφορήσουν ακριβώς αυτά τα emojis με στόχο την ισότητα και τη συμπερίληψη. Η κυκλοφορία των νέων εικονικών συναισθημάτων που θα δείχνουν μεταξύ άλλων, έναν άνδρα να κρατάει τη φουσκωμένη του κοιλιά, αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RAP (@djpinoe)

Ο νέος σχεδιασμός ευελπιστεί σε ένα πιο ισότιμο ψηφιακό μέλλον όπου η τεχνολογία θα αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως του φύλου και των προτιμήσεων τους. H ανακοίνωση της κυκλοφορίας των νέων εικονιδίων έρχεται λίγο καιρό μετά τις επίσημες οδηγίες του The British Medical Association στο ιατρικό προσωπικό και τις μαίες, σχετικά με το πώς πρέπει να απευθύνονται σε ένα άτομο που περιμένει παιδί αλλά δεν θέλει να αποκαλείται γυναίκα με στόχο την κατάρριψη των στερεοτύπων γύρω από την ταυτότητά τους. Αυτά τα άτομα θα πρέπει να αποκαλούνται ως «άνθρωποι που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης» κι όχι ως «έγκυες γυναίκες».

Παρόλο που η μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων που διανύουν την περίοδο της εγκυμοσύνης ή έχουν γεννήσει, ταυτοποιούνται ως γυναίκες, υπάρχουν και ορισμένοι διαφυλικοί ή τρανς που περιμένουν παιδί. Τα νέα emojis δεν έχουν να κάνουν με το φύλο ενός ατόμου αλλά με την πραγματική του ταυτότητα.

Τα καινούρια εικονίδια έχουν σκοπό να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά σε όλους τους ανθρώπους, δημιουργώντας ένα πιο ισότιμο μέλλον όπου ο σεβασμός και η αποδοχή θα πρωτοστατούν δίπλα από κάθε εικονικό πρόσωπο. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Emojipedia

Δείτε ακόμη: Ένας ψηφιακός καλλιτέχνης αναδημιουργεί διάσημους πίνακες ζωγραφικής στο σημερινό πλαίσιο της τεχνολογίας και των social media