UPDATE #NOW

Υπόθεση Gabby Petito: Ειδικός αναλύει τη γλώσσα του σώματος στο τελευταίο βίντεο με τον σύντροφό της


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Σεπτεμβρίου 2021

Υπόθεση Gabby Petito: Ειδικός αναλύει τη γλώσσα του σώματος στο τελευταίο βίντεο με τον σύντροφό της

Η υπόθεση της Gabby Petito έκανε τον γύρο του κόσμου. Το ταξίδι ενός ζευγαριού μετατράπηκε σε θρίλερ εξαφάνισης και, τελικά, δολοφονίας. Το σώμα της βρέθηκε, ο σύντροφός της κρύβεται και τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Το ζευγάρι ξεκίνησε το ταξίδι του την 1η Ιουλίου. Ήταν influencers – πάντα μοιράζονταν τις στιγμές τους. Ξαφνικά όμως σταμάτησαν και ο Laundrie επέστρεψε σπίτι του, μόνος. Αρνήθηκε να μιλήσει σε αστυνομικούς, δεν έλεγε τίποτα για την αγαπημένη του.

Βίντεο που κυκλοφόρησε από το αστυνομικό τμήμα της Utah δείχνει την Gabby και τον αρραβωνιαστικό της, Brian Laundrie στις 12 Αυγούστου,  περίπου έναν μήνα πριν καταρρεύσουν όλα. Τους είχε σταματήσει περιπολικό, καθώς κάποιος κάλεσε την άμεσο δράση, όλο ανησυχία για την κοπέλα. Όπως είχε αναφέρει συγκεκριμένα, τον είδε να την σπρώχνει με δύναμη σε ένα λευκό βαν. Ήταν λοιπόν χρέος του να ενημερώσει τις αρχές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

Η Petito έκλαιγε, λέγοντας στους αξιωματικούς που την πλησίασαν ότι ήταν απλώς πιεσμένη και ζητούσε συγγνώμη στο σύντροφό της που ήταν «τόσο κακιά». Αργότερα, εξήγησε ότι τον χτυπούσε την ώρα που εκείνος οδηγούσε και τελικά την έκλεισε έξω από το φορτηγάκι. Όσο για τον Brian, συμπεριφερόταν σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Παραδέχθηκε ότι την έσπρωξε, αλλά μόνο για να σταματήσει να τον δέρνει. «Είμαι καλά. Αγαπώ την Gabby. Ελπίζω να μην έχει πολλά παράπονα από εμένα», αστειεύτηκε. Πρόσθεσε ότι απλώς ήθελε να την ηρεμήσει.

Ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος, Mark Bodwen ενδιαφέρθηκε πολύ για την 22χρονη νεαρή γυναίκα. Θέλησε λοιπόν να μελετήσει το τελευταίο βίντεο που τη δείχνει ζωντανή και παρέθεσε τα συμπεράσματά του στο grunge.com.

«Η Petito δείχνει από την αρχή ξεκάθαρη σύγχυση και αρνητικά συναισθήματα φαίνονται στο πρόσωπό της… αλλά μαζί με τον Laundrie, φτιάχνει μία ιστορία για να μειώσει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο Laundrie, γενικά, αποπνέει έναν αέρα ηρεμίας και απόλυτης συμμόρφωσης, δημιουργώντας φιλικές σχέσεις με τον αξιωματικό, αποκαλώντας τον “φιλαράκο”. Και οι δύο προσπαθούν ξεκάθαρα να δείξουν ότι το συμβάν ήταν ασήμαντο», ξεκίνησε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

Πράγματι, με πολλές συγγνώμες και καλή διάθεση, κάλυψαν εξαιρετικά τα προβλήματα. «Ξέρετε πώς είναι οι γυναίκες», έλεγε εκείνος κι εκείνη κατηγορούσε διαρκώς τον εαυτό της.

«Ακριβώς στο τέλος της συζήτησής τους, η Petito παραμένει σε σύγχυση, αλλά ο Laundrie είναι ήρεμος και συγκροτημένος, ακουμπάει χαλαρά στο βανάκι. Πριν, ωστόσο, τον βλέπουμε να κάνει απότομες χειρονομίες και σπρωξίματα, καθώς εξηγεί πώς υπερασπίστηκε τον εαυτό του, έπειτα τραβάει δύο φορές το μπλουζάκι του. Αυτό ίσως δείχνει δόλο. Και έχουμε μάρτυρες να λένε ότι τον είδαν να της σπρώχνει το κεφάλι, άλλος είπε ότι τη χαστούκισε. Οι χειρονομίες του μαλακώνουν τη σοβαρότητα όλου αυτού και δίνουν την εντύπωση πως εκείνη ήταν η επιθετική κι εκείνος το θύμα, ενώ μάλλον ισχύει το αντίθετο».

Ο Brian προσπαθούσε διαρκώς να την υποτιμήσει. «Ο τόνος της φωνής που ακούμε στα vlogs της έχει χαθεί, η χροιά της είναι πιο λεπτή και δείχνει τεράστιο στρες και σίγουρα πνευματική σύγχυση, καμία σχέση με την αλλοτινή γεμάτη αυτοπεποίθηση εικόνα της», είπε. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabby (@gabspetito)

Μπορεί τα λόγια της να διηγούνταν μία ιστορία, όμως το σώμα της διαφωνούσε σε όλα. Όσο ο αγαπημένος της προσπαθούσε να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν το θύμα της υπόθεσης, εκείνη έδειχνε τα πάντα. 

«Γενικά, βλέπουμε και τους δύο να προσπαθούν να δώσουν τη δική τους εκδοχή για όσα έγιναν, αλλά ο ένας τους (ο Laundrie) δείχνει δόλο. Σίγουρα είναι μη υγιής η σχέση που βλέπουμε, με την πιθανότητα βίαιης πράξης από τον άνδρα, η σοβαρότητα της οποίας μειώνεται». 

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

jenny.gr