UPDATE #NOW

Είδαμε το Squid Game του Netflix και καταλάβαμε γιατί γίνεται τέτοιος χαμός


Κλέλια Φατούρου

4 Οκτωβρίου 2021

Είδαμε το Squid Game του Netflix και καταλάβαμε γιατί γίνεται τέτοιος χαμός

Αν μπορούσα να επιλέξω να βλέπω μόνο μία κατηγορία ταινιών για το υπόλοιπο της ζωής μου, αυτή θα ήταν τα θρίλερ. 

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες είναι μετρ του είδους και πως το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε όλες τις σχετικές ταινίες τους και σε αμερικανική εκδοχή αργότερα. Το Squid Game του Netflix είναι η νέα μανία, που έρχεται απευθείας από τη Νότια Κορέα και για την οποία μιλούν όλοι. 

Το trailer δεν στάθηκε ικανό να με πείσει. «Α καλά, ένα κορεάτικο Hunger Games», μονολόγησα και μπήκα στην κατηγορία true crime. Ο χαμός που ακολούθησε όμως, μάλλον με έκανε να αναθεωρήσω. Γνωστοί που έκαναν μαραθώνιο Squid Game, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι το επόμενο επεισόδιο, και ατελείωτα άρθρα για τους λόγους που δεν πρέπει να χάσουμε αυτή τη σειρά.

Τελικά όλοι είχαν δίκιο. Αν δεν είσαι fan του είδους, μπορείς να συνεχίσεις με τη ζωή σου. Αλλά αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που αναζητούν την αδρεναλίνη και αγαπούν τα plot twists, το Squid Game θα σας αποζημιώσει, και μάλιστα με το παραπάνω. Ένα βάρβαρο παιχνίδι επιβίωσης που ετοιμάζεται να σπάσει το ρεκόρ του Bridgerton- δικαίως.

Τα παιδικά παιχνίδια που σε σκοτώνουν

Ένα γκρουπ 456 ανθρώπων, που είναι απελπισμένοι και χρωστούν χρήματα, παρασύρονται σε ένα αιμοδιψές παιχνίδι επιβίωσης. Εκεί έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το τελικό έπαθλο των 39 εκατ. δολαρίων (ή 45,6 δις won), αν καταφέρουν να ολοκληρώσουν μία σειρά 5 παιχνιδιών. Το plot twist; Αν χάσεις, πεθαίνεις.

Τα παιχνίδια είναι απλά και νοσταλγικά και είναι εκείνα με τα οποία οι παίκτες μεγάλωσαν. Τα στρατιωτάκια ακούνητα (ή 1,2,3 στοπ) και η διελκυστίνδα είναι αυτά που θα μάς κάνουν να ταυτιστούμε. Νοσταλγία αναμεμιγμένη με αίμα και βία. «Οι άνθρωποι γοητεύονται από την ειρωνεία των απελπισμένων ενηλίκων, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα παιδικό παιχνίδι. Οι κανόνες είναι πολύ απλοί, έτσι ώστε ο θεατής να μπορεί να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες», δήλωσε ο σκηνοθέτης Hwang Dong-hyuk.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται ανάμεσά μας

Το απόλυτα ρεαλιστικό στοιχείο της σειράς είναι οι χαρακτήρες του. Άνθρωποι από κάθε κοινωνική τάξη. Άνθρωποι που ξεκίνησαν ως εύποροι και κατέληξαν να χρωστούν. Ένας ηλικιωμένος άντρας με όγκο στον εγκέφαλο. Ένα ζευγάρι, δύο νεαρά κορίτσια που γίνονται φίλες, παλιοί γείτονες. Η πορεία του παιχνιδιού και η σκληρότητα των θανάτων ξυπνά τα πιο πρωτόγονα ένστικτα των παικτών. Η ηθική τους αλλάζει και ο στόχος είναι μόνο η νίκη. Και για το τεράστιο έπαθλο αλλά και για να μην χάσουν τη ζωή τους. Μέχρι το τελευταίο λεπτό του Squid Game, αναρωτιέσαι για το ποιος κρύβεται πίσω από όλο αυτό το αρρωστημένο παιχνίδι. Ποιος είναι ο μεγάλος νικητής και αν έπεται συνέχεια. Όλα πάντως δείχνουν ότι ο 2ος κύκλος δεν θα αργήσει.

TAGS