UPDATE #NOW

Νέα λειτουργία του Twitter που θα θέλαμε να υπήρχε και στην πραγματική ζωή: Σε ειδοποιεί πριν ανάψουν τα αίματα


The Jennettes

8 Οκτωβρίου 2021

Νέα λειτουργία του Twitter που θα θέλαμε να υπήρχε και στην πραγματική ζωή: Σε ειδοποιεί πριν ανάψουν τα αίματα
Νέα λειτουργία του Twitter σε προειδοποιεί όταν μια συζήτηση είναι τεταμένη

Το Twitter δοκιμάζει μια νέα λειτουργία η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες όταν πρόκειται να μπουν σε μια «έντονη» συνομιλία, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την κατάχρηση και ύβρη που έχει γίνει διαδεδομένη στην πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο της δοκιμής, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα εμφανίζει ένα μήνυμα υπό δυνητικά έντονες συζητήσεις που γράφει: «Τέτοιες συζητήσεις μπορεί να είναι έντονες ». Για όσους πάνε να συμμετάσχουν στη συνομιλία, θα εμφανίζεται ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο, το οποίο λέει: «Ας προσέχουμε ο ένας τον άλλον». Στη συνέχεια, προσφέρει τρία σημεία που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι χρήστες πριν πληκτρολογήσουν μια απάντηση: «Θυμηθείτε τον άνθρωπο. Τα γεγονότα έχουν σημασία. Οι διαφορετικές οπτικές έχουν αξία ».

Ανακοινώνοντας το νέο feature, η πλατφόρμα έγραψε: «Θέλετε ποτέ να μάθετε το πνεύμα μιας συνομιλίας πριν συμμετάσχετε; Δοκιμάζουμε προτροπές σε Android και iOS που σας δίνουν μια γεύση για το αν η συζήτηση στην οποία πρόκειται να μπείτε μπορεί να γίνει έντονη. Αυτό είναι ένα έργο σε εξέλιξη καθώς μαθαίνουμε πώς να υποστηρίζουμε καλύτερα τον υγιή διάλογο».

Η κίνηση είναι η τελευταία στην προσπάθεια του Twitter να κάνει την πλατφόρμα ένα λιγότερο εχθρικό μέρος. Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος δοκίμασε ένα εργαλείο anti-troll, το οποίο αποκλείει αυτόματα λογαριασμούς που χρησιμοποιούν λεκτική βία. Δοκίμασε επίσης μια λειτουργία soft block, επιτρέποντας στους χρήστες να αφαιρούν ακολούθους χωρίς να τους αποκλείουν.

Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, το Twitter παρουσίασε τέσσερα νέα features που έδωσαν τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν ποιος μπορεί να απαντήσει στις αναρτήσεις τους. Αν θέλετε να στείλετε ένα tweet σε μια αμφιλεγόμενη γνώμη και να μην λάβετε απαντήσεις, μπορείτε απλά να αποκλείσετε την απάντηση των ατόμων. Εναλλακτικά, μπορείτε να το ρυθμίζετε έτσι ώστε να μπορούν να απαντήσουν μόνο άτομα με ετικέτα,ακόλουθοι ή όσοι αναφέρονται στο tweet. Πριν από αυτό, ο ιστότοπος επέτρεπε στους χρήστες του να αποκρύψουν ορισμένες απαντήσεις στα tweets τους και αποκρύπτει αυτόματα τις απαντήσεις που εντόπισε ως καταχρηστικές.