UPDATE #NOW

Love is Love: Ο Μιχάλης Οικονόμου παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή


19 Οκτωβρίου 2021

Love is Love: Ο Μιχάλης Οικονόμου παντρεύτηκε τον σύντροφό του Γιώργο Μακρή

Πίστις, ἐλπίς, ἀγάπη, τὰ τρία ταῦτα· μείζων δὲ τούτων ἡ άγάπη.

Με αυτή τη λεζάντα, ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του, Γιώργο Μακρή.

Το ζευγάρι μιλά συχνά για τη σχέση τους, και λειτουργούν ακτιβιστικά, κατά βάση για τους ίδιους αλλά και για να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες που θα βοηθήσουν και άλλους ανθρώπους να ανοιχτούν. Έχουν υιοθετήσει ένα παιδάκι, τον Νικηφόρο, τον οποίο μεγαλώνουν μαζί εδώ και 2,5 χρόνια. Το σύμφωνο συμβίωσης που υπέγραψαν απλώς δυνάμωσε τον οικογενειακό δεσμό τους.

Το φωτογραφικό άλμπουμ του γάμου τους δείχνει ότι υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης, ενώ στο πλευρό τους είχαν δύο καλούς φίλους. Κάτω από το post, τους ευχήθηκαν αρκετοί επώνυμοι φίλοι. Η Τόνια Σωτηροπούλου και ο Κωστής Μαραβέγιας, που παντρεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ύδρα, ο σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας, η Σμαράγδα Καρύδη, η Μάρα Δαρμουσλή, η Μαίρη Συνατσάκη, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Γιώργος Καπουτζίδης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Δωροθέα Μερκούρη και πολλοί ακόμη.

Η ζωή με το παιδί τους και το νομικό πλαίσιο

Το παιδί τους έχει συγγένεια με τον Γιώργο Μακρή και, δυστυχώς, ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τον ίδιο ως πατέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η οικογένεια είχε μιλήσει για αυτό στη Vogue Greece. Για τον αγώνα που κάνουν προκειμένου να νομιμοποιηθεί η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Σύμφωνα με τον νόμο 4538/2018, επιτρέπεται πια και στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, αλλά τους στερείται το δικαίωμα της υιοθεσίας τους. Ανάδοχες είναι οι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους, αλλά και από έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς παιδιά, όπως και μεμονωμένα άτομα, άγαμα, διεζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά, που μπορεί να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο (συγγενική αναδοχή). Απαραίτητη προϋπόθεση παραμένει η κοινωνική έρευνα από πιστοποιημένες υπηρεσίες και κοινωνικούς λειτουργούς, με κυρίαρχο το «βέλτιστο συμφέρον του ανήλικου παιδιού». Η περίπτωση του Μιχάλη και του Γιώργου είναι η κλασική συγγενική αναδοχή, βάσει της οποίας με μια σχετικά γρήγορη διαδικασία στα δικαστήρια πλέον, ως ο νόμος ορίζει, δίνεται σε αυτούς η επιμέλεια του τέκνου, εφόσον την αιτηθούν, λόγω ακαταλληλότητας μεγαλώματός του και παροχής φροντίδας από τους φυσικούς του γονείς», δήλωνε πέρυσι ο δικηγόρος τους, Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Αν και υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διαφωνούν με τον γάμο και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο Μιχάλης Οικονόμου στέλνει συνεχώς μηνύματα ενθάρρυνσης. Ο ίδιος στάθηκε τυχερός και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον αποδοχής και αγάπης άνευ όρων. Οι γονείς του μένουν στο από πάνω διαμέρισμα, συμβάλουν πολύ στο μεγάλωμα του παιδιού και μιλούν ανοιχτά για τη σχέση του γιου τους με τον Γιώργο. Είναι ο ακτιβισμός που δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε, αλλά που δυστυχώς είναι ακόμη απαραίτητος. Και το ζευγάρι αυτό δείχνει τον δρόμο. Τους ευχόμαστε να έχουν μία ζωή γεμάτη ευτυχία και να αλλάξει πολύ σύντομα το νομικό πλαίσιο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram/ecomike