UPDATE #NOW

Justice for Zackie: Η ώρα της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου


20 Οκτωβρίου 2021

Justice for Zackie: Η ώρα της δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Τρία χρόνια μετά τον θάνατό του στο κέντρο της Αθήνας, η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου «ζωντανεύει» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενους δύο πολίτες και τέσσερις αστυνομικούς

Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου οι έξι κατηγορούμενοι βρίσκονται, αρχής γενομένης από σήμερα, ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς άρχισε η δίκη. Για τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας εκεί που ο 33χρονος ακτιβιστής ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο χτυπημένος, κατηγορούμενοι είναι δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικοί.

Από το πρωί, στο άλλοτε κακουργοδικείο αναγνώστηκαν και απάντησαν ως παρόντες συνολικά 41 μάρτυρες που θα εξεταστούν. Την ίδια στιγμή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στα δικαστήρια και ήδη βρίσκονται στο σημείο περισσότερα από 150 άτομα αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και είναι χαρακτηριστικό πως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο βρίσκεται αντιπροσωπεία της Διεθνούς Αμνηστίας. Άλλωστε, τον Ιανουάριο του 2020, συγκέντρωσε περισσότερες από 101.000 υπογραφές από όλο τον κόσμο, ανθρώπων που ζητούν εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Εικαστικό: Christina Tsevis