WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Wondaleaf: Το πρώτο unisex προφυλακτικό είναι εδώ


The Jennettes

29 Οκτωβρίου 2021

Wondaleaf: Το πρώτο unisex προφυλακτικό είναι εδώ
Αυτό πρώτο unisex προφυλακτικό του κόσμου είναι γεγονός

H αντισύλληψη είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας. Γιατί λοιπόν τα προφυλακτικά να μην μπορούν να φορεθούν και από τα δύο φύλα;

Ένας Μαλαισιανός γυναικολόγος δημιούργησε αυτό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο unisex προφυλακτικό στον κόσμο: το «Wondaleaf».

Κατασκευασμένο από υλικό ιατρικής ποιότητας που χρησιμοποιείται συνήθως ως επίδεσμος για τραυματισμούς, το προφυλακτικό Wondaleaf διαθέτει μια κόλλα για να στερεωθεί είτε στον κόλπο, είτε στο πέος.

Η κόλλα εφαρμόζεται στη μία πλευρά του προφυλακτικού, που σημαίνει ότι μπορεί να αναστραφεί και να χρησιμοποιηθεί και από τα δύο γεννητικά όργανα. Το υλικό πολυουρεθάνης, το οποίο διαθέτει διαφανείς επιδέσμους τραυμάτων, είναι λεπτό και εύκαμπτο, αλλά ισχυρό και αδιάβροχο, και αισθάνεται άνετα στο δέρμα, σύμφωνα με την εταιρεία ιατρικών προμηθειών Twin Catalyst.

Ο εφευρέτης John Tang Ing Chinh είπε ότι «όταν το φορέσεις, συχνά δεν συνειδητοποιείς ότι είναι εκεί». Ελπίζει ότι η εφεύρεση θα βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία στη χώρα καταγωγής του, τη Μαλαισία.

«Με βάση τον αριθμό των κλινικών δοκιμών που έχουμε πραγματοποιήσει, είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι δεδομένου χρόνου θα είναι μια σημαντική προσθήκη στις πολλές αντισυλληπτικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ακούσιων εγκυμοσύνων και σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών», είπε ο Tang.

Κάθε κουτί Wondaleaf περιέχει δύο προφυλακτικά που κοστίζουν 14,99 ringgit (περίπου 2,62 £), καθώς και δύο φακελάκια λιπαντικού με βάση το νερό.

Παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο παρακάτω.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.