UPDATE #NOW

Το νέο μενού του Σχεδία Home ενώνει την υπέροχη γεύση με την αλληλεγγύη


Κλέλια Φατούρου

19 Νοεμβρίου 2021

Το νέο μενού του Σχεδία Home ενώνει την υπέροχη γεύση με την αλληλεγγύη

Σε ένα εμβληματικό κτίριο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας λειτουργεί ένας μοναδικός κόμβος αλληλεγγύης και κοινωνικής καινοτομίας.

Το Σχεδία home είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο. Δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τους βοηθά να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους, προσφέροντας παράλληλα έμπνευση, αγαθά και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τον καλύτερο καφέ, το γευστικότερο φαγητό, μοναδικά κοκτέιλ, υπέροχη μουσική, είδη δώρων υψηλής αισθητικής και ποιότητας, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Μετά από ένα φεγγάρι επιτυχημένης συνεργασίας με τον καταξιωμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου, η Σχεδία εξελίσσεται και αποφασίζει να πειραματιστεί με ένα πιο street menu, βασισμένο αρκετά και στην λογική του μοιράσματος. Ο σεφ Κώστας Λύκουρας δημιούργησε ελληνοπρεπή, μοντέρνα πιάτα, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, πλούσιες μερίδες, χορτοφαγικά και vegan πιάτα. Είναι το μέρος που θα πιεις πολύ καλό καφέ, θα φας εξαιρετικό brunch, χορταστικό μεσημεριανό και γλυκάκια.

jenny.gr
jenny.gr

Εμείς το επισκεφθήκαμε και δοκιμάσαμε από όλα φυσικά. Η λογική των μεζέδων είναι ό,τι πρέπει για ένα ωραίο σαββατιάτικο brunch με φίλους ή για ελαφρύ μεσημεριανό μετά τη δουλειά, με μενού που συνεχίζει και τις βραδινές ώρες. Μπουκίτσες για 1 ή 2 άτομα, πιατέλες για περισσότερα άτομα με μπρουσκέτες, στη λογική των tapas, ελαφριές σαλάτες, σούπες και μαμαδίστικα φαγητά. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς του Στέλιου Παρλιάρου είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα γλυκά που θα δοκιμάσεις στην πόλη, ενώ δεν θα μείνει παραπονεμένος ούτε ο σκύλος σου. Υπάρχει ειδικό μενού με cookies και ρόφημα για το αγαπημένο μας τετράποδο. Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι ονομασίες των πιάτων. 

jenny.gr
jenny.gr

Στη Σχεδία δεν θα φας τορτίγια με χούμους και μελιτζάνα, αλλά το ευ αγωνίζεσθαι ενώ οι φακές μπελούγκα με λαχανικά, φέτα και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας ονομάζονται ενσυναίσθηση. Για να μην ξεχνάμε τον σκοπό αυτού του project. Η φαντασία παντρεύεται με την απλότητα και γύρω από ένα τραπέζι με λιχουδιές τρώει και πίνει κανείς, γνωρίζοντας πως συμμετέχει σε ένα κοινωνικό project. Στην κουζίνα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται νέοι σεφ που δεν έχουν την δυνατότητα σπουδών, αλλά επίσης, μεγάλο μέρος των κερδών από το Σχεδία Home πηγαίνουν στους κοινωνικούς σκοπούς της Σχεδίας.

jenny.gr

Το Σχεδία Home ολοκληρώνεται με τέχνη στους τοίχους, μουσικές λίστες που έφτιαξαν κορυφαίοι ραδιοφωνικοί και μουσικοί παραγωγοί, επιλογές δώρων στο εκθετήριο-bazaar από ανακυκλωμένες σχεδίες (το περίφημο project Σχεδίαρτ)  και έναν αρχιτεκτονικό, smart και προσαρμοσμένο και στους συμπολίτες μας με αναπηρίες χώρο, είναι μερικά ακόμα από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Shedia Home.