UPDATE #NOW

«Πώς ορίζουμε την επιτυχία; Με το αν οι παππούδες μας είναι ακόμα ζωντανοί»: Οι 6 γυναίκες ηθοποιοί της χρονιάς σε μια κουβέντα για τις ταινίες και τη ζωή


Κλέλια Φατούρου

24 Νοεμβρίου 2021

«Πώς ορίζουμε την επιτυχία; Με το αν οι παππούδες μας είναι ακόμα ζωντανοί»: Οι 6 γυναίκες ηθοποιοί της χρονιάς σε μια κουβέντα για τις ταινίες και τη ζωή

6 ηθοποιοί μοιράζονται ιστορίες για τους ρόλους που υποδύονται φέτος, για το πώς είναι να δουλεύεις στην πανδημία και ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή ζωής που έχουν πάρει.

Οι σελίδες του Hollywood Reporter γέμισαν χρώμα, ομορφιά και γυναίκες ηθοποιούς που έχουν ήδη ξεκινήσει να μας απασχολούν εξαιτίας των νέων ταινιών τους. Η Kristen Stewart είναι η Diana Spencer που τόσο πολύ περιμένουμε, η Kirsten Dunst είναι η γυναίκα που παντρεύεται ξανά τη δεκαετία του '20 και περνά δύσκολα με τον Benedict Cumberbatch στο The Power of Dog. Η Jessica Chastain ενσαρκώνει την τηλε-ευαγγελίστρια Tammy Faye Baker και η Jennifer Hudson είναι η θρυλική Aretha Franklin στη βιογραφία Respect. Η νεαρή Emilia Jones ερμηνεύει το παιδί που μεγαλώνει με κωφούς γονείς στο CODA και η Tessa Thompson γίνεται η νοικοκυρά του Χάρλεμ των 20s στο Passing της Rebecca Hall.

Οι 6 γυναίκες επιστρέφουν στις κινηματογραφικές αίθουσες (και πλατφόρμες) και συζητούν μεταξύ τους για την προσωπική τους εξέλιξη, για το πώς μετρούν την επιτυχία και με ποιον ηθοποιό θα ήθελαν να συνεργαστούν. Μία κουβέντα που δεν αφορά τις ερωτικές σχέσεις, αλλά τις ξεχωριστές προσωπικότητές τους. Και αυτό είναι κάτι που μας ενδιαφέρει.

Μεγαλωμένες με διαφορετικό τρόπο και υπόβαθρο, έχουν μάθει να εκτιμούν τη στιγμή και να χαίρονται με αυτό που τους συμβαίνει. «Αν μη τι άλλο, το μάθαμε καλά μέσα στην πανδημία. Η δουλειά δεν είναι η προτεραιότητα. Πώς ορίζουμε πλέον την επιτυχία; Με το αν οι παππούδες μας είναι ακόμα ζωντανοί», ανέφερε η Dunst και βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους από εμάς.

Τώρα όμως βρίσκονται όλες μαζί, από κοντά, και αυτό τις χαροποιεί. Όπως και το ότι βρέθηκαν για να μιλήσουν για τους νέους υπέροχους ρόλους τους και πώς ένιωσαν μέσα σε αυτούς. Η Kristen Stewart είναι σίγουρα εκείνη που θα μνημονεύουμε, κυρίως για το αν ήταν η σωστή επιλογή για να γίνει η Diana Spencer. Ο σκηνοθέτης Pablo Larrain πάντως έδειξε σιγουριά από την πρώτη στιγμή  και εκείνη απλά ένιωσε ότι δεν γίνεται να πει όχι σε μία τέτοια πρόκληση. Για αυτό δεν έγινε ηθοποιός εξάλλου; Ξέρει επίσης πώς είναι να περνάς τη δεκαετία των 20 κυνηγημένη από παπαράτσι, αν και θεωρεί ότι η σύγκριση είναι άτοπη. Από την άλλη, η Hudson είχε την τιμή να γνωρίσει την Aretha Franklin και να πάρει το πράσινο φως από την ίδια. Από το δικό της role model, που την ενέπνευσε να γίνει όλα όσα είναι σήμερα.

Τον λόγο παίρνει η Kirsten Dunst, η οποία είπε το ναι στην Jane Campion γιατί «όταν σε παίρνει τηλέφωνο η Campion, απλά λες ναι» και αποκάλυψε ότι παραλίγο να συνεργαστούν πριν πολλά χρόνια. «Το project δεν προχώρησε αλλά εγώ φύλαξα το γράμμα της σε ένα συρτάρι». Για την ταινία The Power of Dog, ερμήνευσε τη σύζυγο του πραγματικού της συζύγου (Jesse Plemons) και χρειάστηκε να μάθει πώς να μην είναι τρυφερή μαζί του όταν αλληλεπιδρούσαν. Επέλεξε επίσης να μην έχει καθόλου επαφές με τον Cumberbatch, όταν έκλειναν οι κάμερες, προκειμένου να υπάρχει αυτή η ρεαλιστική αμηχανία στην ταινία.

Η Jessica Chastain ερμηνεύει ένα ακόμη πραγματικό (και παρεξηγημένο) πρόσωπο, την Tammy Faye, η οποία αν και τηλεευαγγελίστρια, μίλησε ανοιχτά για το AIDS, το 1985, όταν δεν το έκανε ο Πρόεδρος Reagan και θύμισε στο κοινό τι πραγματικά σημαίνει να είσαι χριστιανός. 

Κάποιες ταινίες γυρίστηκαν λίγο πριν ξεκινήσει η καραντίνα αλλά κάποιες έπρεπε να οργανωθούν μέσω Zoom και να γυριστούν με ελάχιστο προσωπικό. Όλο αυτό ήταν πολύ περίεργο και πρωτόγνωρο, αλλά έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Όπως και στο ότι οι ταινίες τους θα είναι σε κινηματογραφικές αίθουσες, στο Netflix και άλλες πλατφόρμες.

Η συζήτηση πηγαίνει στους αγαπημένους τους ηθοποιούς και στις ταινίες. Η Kirsten Dunst λατρεύει την Penelope Cruz, η Hudson τον Denzel Washington, η Thompson την Tilda Swinton, η Chastain την Isabelle Huppert και η Stewart κάνει τη διαφορά λέγοντας πως πάντα ήθελε να δουλέψει με την Dunst. Λάτρεψαν την καινούρια ταινία του Sorrentino, The Hand of God, αυτή που γυρίστηκε στις Σπέτσες (The Lost Daughter) και πολλές ακόμη πυο δυστυχώς δεν έλαβαν την ορατότητα που τους άξιζε, κυρίως λόγω της πανδημίας.

Όσο για τις καλύτερες συμβουλές ζωής που έχουν πάρει;

«Μην τα παρατάς ποτέ. Τα όχι είναι περισσότερα από τα ναι, και πρέπει απλά να συνεχίζεις. Να συνεχίσεις να προκαλείς τον εαυτό σου».

Emilia Jones

«Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και να λες όχι. Να έχεις αυτοπεποίθηση και να είσαι ελεύθερος»

Kirsten Dunst

«Δεν υπάρχει συνταγή για την επιτυχία. Το σημαντικό είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς»

Jennifer Hudson

«Να μην νιώθεις άνεση στη δουλειά, ειδικά όταν μιλάμε για υποκριτική. Όταν δεν είσαι περίεργος, σημαίνει ότι επαναπαύεσαι»

Jessica Chastain

«Παλιά θα έλεγα ότι πρέπει να αφήνεσαι στον φόβο και ότι δεν είναι κακός. Τώρα νομίζω ότι προτιμώ την ασφάλεια και τη την άνεσή μου»

Kristen Stewart

Πηγή φωτογραφίας: Hollywood Reporter