Φέτος στα πάρκα της Disney, ο Άγιος Βασίλης θα είναι μαύρος

The Jennettes
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021

Ο Άγιος Βασίλης φέτος έχει πολλά διαφορετικά πρόσωπα... Πρόσωπα που ονειρευόμαστε να γίνουν πιο αποδεκτά από τον κόσμο με σκοπό μια πιο συμπεριληπτική κοινότητα που θα στηρίζεται στην ποικιλομορφία. 

Ο Santa γνώρισε τον Harry πρόσφατα σε μια νορβηγική διαφήμιση που συγκίνησε το κοινό, ξυπνώντας τα πιο ζεστά συναισθήματα για πολλούς λόγους. Η ιδιαίτερη διαφήμιση δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το έτος που αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία στη Νορβηγία και αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για την αποδοχή και την αγάπη, που δεν έχει φύλο. 

Μετά τη συνάντηση του Άγιου Βασίλη με τον Harry, μια ακόμη είδηση προκαλεί αισιοδοξία για το μέλλον. Πάρκα της Disney βάζουν για πρώτη φορά στην ιστορία των 66 χρόνων τους, μαύρο Άγιο Βασίλη! Συγκεκριμένα, η Disneyland στο Anaheim της Καλιφόρνια και η Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα συμπεριέλαβαν μαύρους υπαλλήλους για τον ρόλο του Άγιου Βασίλη. 

Φαίνεται πως το χριστουγεννιάτικο πνεύμα βρίσκεται φέτος πολύ πιο κοντά στη συμπερίληψη ενώ εκπρόσωπος της Disney δήλωσε στο CNN ότι ο Άγιος της αγαπημένης γιορτής εκπροσωπείται σε όλο τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους και «στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Άγιος Βασίλης συμβολίζει την ποικιλομορφία των κοινοτήτων γύρω τόσο από το Disneyland Resort όσο και το Walt Disney World Resort».

«Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο μαγική ήταν αυτή η στιγμή. Σε ευχαριστώ, @disneyparks», έγραψε χαρακτηριστικά η Rozy, που είναι χρήστης του TikTok, η οποία δημοσίευσε σχετικό video από τη γιορτινή παρέλαση με τον μαύρο Άγιο Βασίλη. 

@rozyqueenofcups

This was my 2nd time seeing black Santa in the Christmas parade & I can’t express how magical it is. #disneyworld #blacksanta #representationmatters

♬ Still Falling For You - From "Bridget Jones's Baby" - Ellie Goulding

Η Disney δεν είναι το μοναδικό brand που υιοθετεί μια νέα εκδοχή για τον Άγιο Βασίλη.

Πέρα από την πρωτοποριακή νορβηγική διαφήμιση, την προηγούμενη εβδομάδα, μια ακόμη διαφήμιση Oreo με έναν μαύρο Άγιο Βασίλη να χαλαρώνει στη μπανιέρα δείχνει πως έχει ανοίξει ήδη ο δρόμος προς την ισότητα, τη συμπερίληψη και την αποδοχή. 

Δείτε ακόμη: