UPDATE #NOW

Μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά, μία χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μας κάνει να αγαπήσουμε τον πλανήτη μας λίγο παραπάνω


The Jennettes

27 Νοεμβρίου 2021

Μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά, μία χριστουγεννιάτικη διαφήμιση μας κάνει να αγαπήσουμε τον πλανήτη μας λίγο παραπάνω

Δεν έμεινε ούτε μήνας για τα Χριστούγεννα – αν δεν έχετε ξεκινήσει να μετράτε αντίστροφα, αργήσατε και καλό είναι να οργανωθείτε. Πέρα από τη χαρά και τη ζεστασιά που μας φέρνει αυτή η γιορτή, είναι μεγάλος ο αντίκτυπός της στον πλανήτη.

Σε μία εποχή λοιπόν που η βιωσιμότητα μπορεί να γίνει τρόπος ζωής, η ενημέρωση παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία διαφήμιση;

Η αυστριακή εταιρεία Erste Groupe, μέσα από ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, διηγείται την ιστορία ενός πατέρα που αποφασίζει να υιοθετήσει φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. Έχοντας πλάι του τη μικρή του κόρη, αισθάνεται έτοιμος να κάνει τις αλλαγές που χρειάζονται – από το κλείσιμο της βρύσης όταν πλένει τα δόντια του, μέχρι την ποδηλατάδα ως το γραφείο και τις οικολογικές τσάντες για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Στο τέλος, αποκαλύπτεται ότι οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον για το αγέννητο παιδί του και μας δημιουργεί την επιθυμία να δράσουμε. Γιατί κανένα βήμα δεν είναι υπερβολικά μικρό, όταν πρόκειται για τη σωτηρία του πλανήτη.