UPDATE #NOW

O Virgil Abloh έφυγε από τη ζωή, στα 41 του χρόνια


The Jennettes

28 Νοεμβρίου 2021

O Virgil Abloh έφυγε από τη ζωή, στα 41 του χρόνια

O Virgil Abloh, ιδρυτής της Off-White και καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών κολεξιόν του γαλλικού οίκου μόδας Louis Vuitton έφυγε από τη ζωή σήμερα, στα 41 του χρόνια.

Η είδηση του θανάτου του επιβεβαιώθηκε μέσω Instagram.

«Με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου Virgil Abloh, αφοσιωμένου πατέρα, συζύγου, γιου, αδελφού και φίλου. Αφήνει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο Shannon Abloh, τα παιδιά του Lowe Abloh και Grey Abloh, την αδελφή του Edwina Abloh, τους γονείς του Nee και Eunice Abloh, και πολλούς ακόμη συναδέλφους και φίλους.

Για πάνω από δύο χρόνια, ο Virgil έδινε μάχη με μία σπάνια, επιθετική μορφή καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα. Επέλεξε να υπομείνει αυτήν τη μάχη ιδιωτικά από την ημέρα της διάγνωσής του το 2019, να κάνει πολλές δύσκολες θεραπείες, ενώ ταυτόχρονα είχε τον έλεγχο σημαντικών οργανισμών της μόδας, της τέχνης και του πολιτισμού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, η εργασιακή του ηθική, η απέραντη περιέργεια και η αισιοδοξία του παρέμειναν ακλόνητες. Ο Virgil έπαιρνε δύναμη να συνεχίσει από την αφοσίωση στις δημιουργίες και την αποστολή του να ανοίγει πόρτες για τους άλλους και να δημιουργεί διόδους για ευρύτερη ισότητα στην τέχνη και το σχέδιο. Συχνά έλεγε πως “Ό,τι κάνω είναι για τη 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου”, πιστεύοντας ακράδαντα στη δύναμη της τέχνης του να εμπνέεις τις επόμενες γενιές.

Σας ευχαριστούμε για την αγάπη και τη στήριξη, και ζητούμε ιδιωτικότητα στο θρήνο και την ωδή στη ζωή του Virgil.»

TAGS