UPDATE #NOW

Άλλη μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα του 2021: Δολοφόνησε τη γυναίκα του και πήγε να παραδοθεί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση


The Jennettes

29 Νοεμβρίου 2021

Άλλη μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα του 2021: Δολοφόνησε τη γυναίκα του και πήγε να παραδοθεί σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Μία ακόμη γυναικοκτονία μόλις προστέθηκε στη λίστα όσων έχουν διαπραχθεί μέσα στο 2021... H 14η για φέτος. Λίγες μόλις ημέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών...

Το θύμα ήταν μια 48χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της το βράδυ της Κυριακής. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη. Θύτης, ο 49χρονος άνδρας της, ο οποίος της αφαίρεσε τη ζωή στην κρεβατοκάμαρά τους στο σπίτι τους στον Εύοσμο. Ο δράστης στη συνέχεια, παραδόθηκε στις αρχές, στο ΑΤ Λευκού Πύργου γύρω στις 21:30, ομολογώντας την ειδεχθή πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο 49χρονος ομογενής από την Αρμενία βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι τον απατούσε και γι' αυτό προέβη στη δολοφονία της με αιχμηρό αντικείμενο, προκαλώντας τον αιφνίδιο θάνατό της. Η γυναίκα βρέθηκε κατακρεουργημένη από την ασφάλεια.  

Oι άνδρες που σκοτώνουν γυναίκες έχουν ως βασική αντίληψη ότι είναι δικαίωμά τους να ελέγχουν τη ζωή και το σώμα όλων των γυναικών και, κυρίως, της γυναίκας που «τους ανήκει». Κακοποιούν, βιάζουν και σκοτώνουν, εκείνοι οι άνδρες που θεωρούν τη γυναίκα τόσο κατώτερη ώστε όταν εκείνη αρνηθεί να υπηρετήσει το ρόλο με τρόπους που να καλύπτει τις ανάγκες τους, όταν απαιτήσει σεβασμό, όταν θελήσει να αποδράσει από μια σχέση ισχύος και ελέγχου, θεωρούν ότι έχουν δικαίωμα ακόμα και να αφαιρέσουν τη ζωή που δεν κατάφεραν να ελέγξουν. Για αυτό είναι γυναικοκτονίες... Και για αυτό πρέπει να τις λέμε με το όνομά τους και όχι απλώς ανθρωποκτονίες.

Η δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από όλους μας με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν και η μια τραγωδία διαδέχεται την άλλη με τρομακτική συχνότητα και ταχύτητα. Απλά μετρήστε 60 λεπτά... Τόσα είναι αρκετά για να χάσουν τη ζωή τους 6 γυναίκες παγκοσμίως από κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Από κάποιον άνθρωπο που τις «αγαπούσε», που τις «λάτρευε». 

Για περισσότερα σχετικά άρθρα, επισκεφθείτε το #gazzettaforHer