UPDATE #NOW

9 κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν θα παλιώσουν ποτέ


Κλέλια Φατούρου

19 Δεκεμβρίου 2021

santa
Όποιος λατρεύει τις χριστουγεννιάτικες ταινίες, να σηκώσει το χέρι του.

Τα Χριστούγεννα συμβολίζουν διαφορετικά πράγματα για τον καθένα. Αν είστε σαν εμένα και ενθουσιάζεστε περισσότερο με τη διακόσμηση και την προσμονή (παρέα με μελομακάρονα και υπέροχες ταινίες), συνεχίστε να διαβάζετε.

Νομίζω δεν έχουν υπάρξει Χριστούγεννα που να μην έχω φροντίσει να δω όλες τις αγαπημένες μου χριστουγεννιάτικες ταινίες back to back. Οι ταινίες που συνέβαλαν στο να νιώθω αυτή τη ζεστασιά και νοσταλγία για τις γιορτές. Που με κάνουν να ανυπομονώ για cocooning στον καναπέ, με ζεστή σοκολάτα, τα λαμπάκια στο δέντρο να αναβοσβήνουν.

Συγκέντρωσα λοιπόν 9 χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν θα πάψουμε ποτέ να βλέπουμε. Αν δεν τις έχετε ήδη στη λίστα σας, ώρα να την εμπλουτίσετε.

Home Alone

Θα ήταν ιεροσυλία εκ μέρους μου να μην ξεκινήσω με τη χριστουγεννιάτικη ταινία που έγινε (δικαίως) το σήμα κατατεθέν των γιορτών. Τι κι αν ο Macaulay Culkin έγινε 40 χρονών; Για εμάς θα είναι πάντα ο Kevin Macallister που έμεινες μόνος του στο σπίτι, και αργότερα στη Νέα Υόρκη.

Θαύμα στο Μανχάταν

Η προσωπική μου αγαπημένη xmas ταινία που κουβαλά όλο το πραγματικό νόημα των γιορτών. Η πίστη στον Άγιο Βασίλη, τι συμβολίζει, η δύναμη της οικογένειας και η μαγεία που είναι περισσότερο συναίσθημα και λιγότερο τα δώρα και η διασκέδαση. Υπάρχει η εκδοχή toy 1947, αλλά συστήνω την ταινία ΤΟΥ 1994, με πρωταγωνιστή τον υπέροχο David Attenborough και τη Mara Wilson. Με ευχαριστείτε αργότερα.

Ο Άγιος Βασίλης Μου

Μία ακόμη αγαπημένη ταινία μπαίνει στο πάνθεον των κλασσικών χριστουγεννιάτικων ταινιών. Ο Tim Allen παίρνει τη θέση του Άγιου Βασίλη και έρχεται πιο κοντά με τον γιο του.

Grinch

Το σύμβολο της αρνητίλας των Χριστουγέννων ενσαρκώνεται από τον Grinch, που τον υποδύεται μαγικά ο Jim Carrey. Διότι υπάρχει ελπίδα για όλους.

Love Actually

Η ταινία που μπορείς να δεις άνετα και τον Αύγουστο. Οι ιστορίες Άγγλων που περνούν τα Χριστούγεννα σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά με κοινό στόχο την αγάπη και το νόημα των γιορτών. Ένα cast αφρόκρεμα και ο απολαυστικός Hugh Grant να χορεύει μόνος του.

The Polar Express

Θα σας πάω στην animated εκδοχή των Χριστουγέννων, η οποία όμως μάλλον απευθύνεται περισσότερο σε ενήλικες. Η μαγεία που χάνεται καθώς μεγαλώνεις και μία διαδρομή στο χωριό του Άγιου Βασίλη που θα αποκαταστήσει την πίστη ενός παιδιού.

Jack Frost

Όταν ένας μουσικός χάνει τη ζωή του σε τροχαίο τα Χριστούγεννα, κανείς δεν περιμένει ότι θα επιστρέψει. Η σχέση πατέρα- γιου και η απώλεια που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής.

The Holiday

Η Kate Winslet, ο Jude Law, η Cameron Diaz και ο Jack Black συναντιούνται σε μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία που εκτυλίσσεται στο Surrey της Αγγλίας και το Λος Άντζελες.

Santa Claus: The Movie

Μία αυθεντική ιστορία για τον Άγιο Βασίλη, με τον Dudley Moore ως ξωτικό και τον John Lithgow ως κατασκευαστή παιχνιδιών.