UPDATE #NOW

H 17η γυναικοκτονία του 2021: Πλήρης ανατροπή στο έγκλημα έξω από το ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη


JTeam

14 Δεκεμβρίου 2021

H 17η γυναικοκτονία του 2021: Πλήρης ανατροπή στο έγκλημα έξω από το ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη
Η υπόθεση που έκρυβε μία ακόμη γυναικοκτονία στην Ελλάδα, μόλις πήρε τον δρόμο της αλήθειας.

Μία ακόμη γυναικοκτονία έλαβε χώρα στην Ελλάδα μέσα στον ίδιο χρόνο. Τα στοιχεία που έρχονται στο φως, ανατρέπουν τα δεδομένα και ξεδιπλώνουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτή που ακούσαμε πριν λίγες ώρες. Το σενάριο της δολοφονίας της 55χρονης από την πεθερά της σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Δευτέρας (13 Δεκεμβρίου) δεν έπεισε τις αστυνομικές αρχές και όπως φαίνεται, σημειώθηκε ριζική ανατροπή στην υπόθεση.

Ο πρώην σύζυγος της άτυχης γυναίκας συνελήφθη, ο οποίος ήταν και ο μόνος που σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ είχε κίνητρο για την 17η γυναικοκτονία. Ο ίδιος και όχι η πεθερά της -όπως είχε αναφερθεί τη Δευτέρα- ήταν ο δράστης της δολοφονίας της 55χρονης γυναίκας στη Νέα Μάδυτο της Θεσσαλονίκης.

O πρώην σύντροφος της 55χρονης που διέμενε στα Τρίκαλα φέρεται να πυροβόλησε την 55χρονη γυναίκα με καραμπίνα, επειδή τον είχε εγκαταλείψει και μετέβη στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης φέρεται να φορούσε παλτό και αλλά ρούχα με αποτέλεσμα να παραπλανήσει τους αυτόπτες μάρτυρες ότι το φόνο διετέλεσε γυναίκα. Ο πρώην σύζυγος της 55χρονος συνελήφθη και όλα δείχνουν ότι αυτή ήταν η 17η γυναικοκτονία.

Τα αρχικά σενάρια

Η αρχική εκδοχή για το σενάριο της δολοφονίας, ανέφερε πως μία γυναίκα και μάλιστα πεθερά, ήταν αυτή που προκάλεσε το έγκλημα στη Θεσσαλονίκη ανοίγοντας πυρ στο ζαχαροπλαστείο στη Νέα Μάδυτο για άγνωστο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, η τραυματίας είχε δεχτεί τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς, ενώ η κατάστασή ήταν τόσο κρίσιμη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Οι διασώστες έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διαδρομής στο Ιπποκράτειο η 55χρονη διασωληνώθηκε αλλά δυστυχώς δεν σώθηκε.

Η γυναίκα βρισκόταν στο ζαχαροπλαστείο όταν δέχτηκε πυροβολισμούς και άφησε την τελευταία της πνοή. Τα κίνητρα της δολοφονίας, που συγκλόνισαν το μικρό χωριό του δήμου Βόλβης της Θεσσαλονίκης, παρέμεναν άγνωστα μέχρι χθες. Σύμφωνα με το grtimes.gr, η αστυνομία είχε επιβεβαιώσει τη συγγενική σχέση μεταξύ των δύο γυναικών, καθώς η φερόμενη ως δράστιδα ήταν η πεθερά και το θύμα η νύφη. Η γυναίκα φερόταν να είχε φτάσει έξω από το ζαχαροπλαστείο με ΙΧ αυτοκίνητο, να κατέβηκε και να πυροβόλησε την 55χρονη με κυνηγετική καραμπίνα.

Το στοιχείο που οδήγησε στην ανατροπή της υπόθεσης

Μάρτυρες που βρέθηκαν στο σημείο, ανέφεραν πως από το πρωί της Δευτέρας έβλεπαν το συγκεκριμένο ΙΧ αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στην περιοχή και το οδηγούσε ένας άνδρας και όχι γυναίκα. Οι αρχές άρχισαν να επεξεργάζονται το σενάριο, καθώς η 55χρονη που φέρεται να είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα, τον τελευταίο περίπου ενάμιση μήνα ζούσε στη Νέα Μάδυτο στο σπίτι του αδελφού της, έχοντας χωρίσει από τον άνδρα της. Γρήγορα οι αστυνομικοί έφτασαν στο συμπέρασμα πως η μόνη ανοιχτή υπόθεση που είχε το θύμα ήταν ο χωρισμός με τον άνδρα της, και εκείνος ήταν ο μόνος που είχε πραγματικό κίνητρο για τη δολοφονία της.

Η θλιβερή υπόθεση είναι η 17η γυναικοκτονία που γίνεται στη χώρα μας μόλις μέσα στο 2021...