UPDATE #NOW

20% rule: Ο κανόνας της Google για το πόσο χρόνο αξίζει να αφιερώνουμε για να μάθουμε κάτι νέο


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2021

20% rule: Ο κανόνας της Google για το πόσο χρόνο αξίζει να αφιερώνουμε για να μάθουμε κάτι νέο
Θέλετε να μάθετε κάτι καινούριο αλλά δεν βρίσκετε χρόνο; Η Google έχει βρει τον χρυσό κανόνα που ορίζει πως το 20% του χρόνου μας πρέπει να αφιερώνεται σε ό,τι πραγματικά βρίσκουμε ενδιαφέρον να ανακαλύψουμε.

Οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε όλο μας τον χρόνο στη δουλειά, προσπαθώντας να είμαστε συνεπείς σε υποχρεώσεις, deadlines και to-do lists. Αυτή η πραγματικότητα κάνει όλο και πιο δύσκολη την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας καθώς ο ελεύθερος χρόνος συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Παρόλα αυτά, όταν αποκτάμε γνώση για κάτι που πραγματικά μας ενδιαφέρει, αποκτάμε κι ένα παραπάνω κίνητρο για να περνά όλο και πιο αβίαστα μια κουραστική μέρα στο γραφείο. Η Google έχει ορίσει έναν χρυσό κανόνα που είναι γνωστός ως "20% time" και έγινε ήδη δημοφιλής από το 2004.

Στην πραγματικότητα, ο κανόνας της Google προτρέπει ακόμη και τους εργαζομένους της να αφιερώνουν το 20% του επαγγελματικού τους χρόνου, ψάχνοντας πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης για κάτι που πραγματικά τους ενδιαφέρει. Όπως τονίζουν οι συνιδρυτές, Sergey Brin και Larry Page, «Αυτό τους κάνει πιο δημιουργικούς με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν πιο καινοτόμες ιδέες. Πολλά εξελικτικά μας βήματα προέκυψαν έτσι, όπως τα: AdSense και Google News».

Τα βήματα του χρυσού κανόνα:

1. Εστιάστε στο τι πραγματικά θέλετε να μάθετε

Το κλειδί είναι να ξέρετε ποια δεξιότητα θέλετε να αναπτύξετε. Επικεντρωθείτε σε μία και όχι σε πολλές καθώς έτσι θα δείτε άμεση εξέλιξη και απόκτηση μιας παραπάνω ουσιαστικής γνώσης. Εάν προσπαθήσετε να μάθετε ταυτόχρονα πολλά, το αποτέλεσμα μάλλον θα είναι απογοητευτικό.

2. Νιώστε κερδισμένοι ακόμη κι αν χάσετε

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να βεβαιωθείτε ότι το 20% του χρόνου σας δεν θα πάει σε καμία περίπτωση χαμένο. Σκεφτείτε το ελάχιστος όφελος που προέκυψε από τον συνολικό χρόνο που ξοδέψατε και ακόμη και αν δεν νιώθετε ότι έχετε αποκτήσει επαρκή γνώση γύρω από αυτό που σας ενδιαφέρει, δείτε το σαν μια ευκαιρία ανακάλυψης και εξερεύνησης ενός εντελώς νέου πεδίου.

3. Δείξτε αφοσίωση

Η τήρηση του 20% είναι σαν να προσπαθείτε να φανείτε συνεπείς σε ένα πρόγραμμα διατροφής. Μην ξεχνάτε σε καθημερινή βάση να αφιερώνετε χρόνο για να μάθετε κάτι καινούριο γιατί αν δεν το κάνετε μεθοδικά, τότε μάλλον δεν θα πετύχετε ποτέ τον στόχο σας.

4. Ψάξτε τρόπους για να γίνει διασκεδαστικό

Μπορεί αυτό που θέλετε να μάθετε να είναι αρκετά απαιτητικό και δύσκολο γι' αυτό αν επιμένετε ότι σας αρέσει πολύ, προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να γίνει διασκεδαστικό! Μπορεί πράγματι να γίνει.

Δείτε ακόμη:

TAGS