UPDATE #NOW

Ο Bill Gates προειδοποιεί: «Το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας έρχεται»


JTeam

23 Δεκεμβρίου 2021

Ο Bill Gates προειδοποιεί: «Το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας έρχεται»
Instagram @thisisbillgates
Σε ανάρτησή του, ο δισεκατομμυριούχος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης

Μέσω ενός tweet, ο Bill Gates μας γεμίζει ανησυχία, λίγες μέρες πριν τα Χριστολυγεννα. Η μετάλλαξη Όμικρον, συγκεκριμένα, τον προβληματίζει ιδιαίτερα αφού, όπως αποκάλυψε, καθώς θα είναι «το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας». Ο δισεκατομμυριούχος προβλέπει, ωστόσο, ότι η αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, πρόκειται να σταματήσει σύντομα. Το ίδιο κι η ίδια η πανδημία που, «αν κάνουμε τα σωστά βήματα», ίσως τελειώσει του χρόνου.

«Πάνω που φαινόταν πως η ζωή θα επέστρεφε στην κανονικότητα, μάλλον μπαίνουμε στο χειρότερο κομμάτι της πανδημίας», έγραψε στο Twitter. «Η Όμικρον θα μας επηρεάσει όλους. Στενοί μου φίλοι την έχουν και εγώ ακύρωσα τα περισσότερα σχέδια για τα Χριστούγεννα».

Στην ίδια ανάρτηση, ο Gates εξήγησε ότι η Όμικρον είναι η πιο σοβαρή ως τώρα, εξαιτίας της ταχύτατης μετάδοσής της. Μας ενθαρρύνει να φοράμε μάσκες, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό σε εσωτερικούς χώρους και να κάνουμε την τρίτη δόση εμβολίου. «Η Όμικρον» μεταδίδεται γρηγορότερα από οποιονδήποτε άλλον ιό στην ιστορία», σημείωσε. «Σύντομα θα υπάρχει σε κάθε χώρα του κόσμου».

«Ξέρω, είναι εξοργιστικό το να μπαίνουμε σε μία ακόμη εορταστική περίοδο με τον Covid να βρίσκεται παντού γύρω μας. Αλλά δε θα είναι έτσι για πάντα. Κάποια μέρα, η πανδημία θα τελειώσει, και όσο περισσότερο προσέχουμε ο ένας τον άλλο, τόσο συντομότερα θα έρθει αυτή η ώρα», ολοκλήρωσε.