UPDATE #NOW

Πρώην υπάλληλοι της SpaceX βαρέθηκαν το διάστημα, οπότε άνοιξαν πιτσαρία-ρομπότ


JTeam

27 Δεκεμβρίου 2021

Πρώην υπάλληλοι της SpaceX βαρέθηκαν το διάστημα, οπότε άνοιξαν πιτσαρία-ρομπότ
Βαρέθηκαν τον Elon Musk και το διάστημα, οπότε άνοιξαν πιτσαρία - ρομπότ. Αλήθεια.

Τι συμβαίνει όταν έχεις δουλέψει για τον Elon Musk; Μάλλον τα παρατάς όλα και ανοίγεις πιτσαρία – ρομπότ. Δεν είναι αστείο.

Τρεις πρώην υπάλληλοι τις SpaceX βαρέθηκαν το διάστημα. Έφτιαξαν, λοιπόν, ένα μηχάνημα που μπορεί να ψήσει πίτσα σε 45 δευτερόλεπτα και άνοιξαν την πιο σύγχρονη πιτσαρία του LA. Ή του κόσμου.

Ο Benson Tsai, o Brian Langone και ο James Wahawisan σχεδίαζαν εξελιγμένα συστήματα μπαταρίας για ρουκέτες και δορυφόρους. Ίδρυσαν την εταιρεία τους το 2019, όμως τώρα τελειοποίησαν το ρομπότ τους και άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα.

Ο Tsai, ο οποίος είναι και CEO της Stellar Pizza, όπως ονομάζεται, πήρε μαζί του 23 ακόμη πρώην εργαζομένους της SpaceX. Μαζί, ολοκλήρωσαν έναν αυτοματοποιημένο «σεφ», τον οποίο μπορεί κανείς να ελέγξει με τηλεχειριστήριο. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά, φτιάχνει ζύμη, βάζει toppings και ψήνει την πίτσα - κι ενώ αυτό είναι εξαιρετικό, από τη μία πλευρά, προκαλεί αντιδράσεις αφού έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει τους πραγματικούς ανθρώπους.

«Ποιος θα μπορεί να αγοράσει την πίτσα; Σύντομα θα είμαστε άνεργοι», έγραψε ένας χρήστης του Instagram.

«Ή θα μπορούσαμε απλώς να δώσουμε λογικούς μισθούς σε μάγειρες και να μην παίρνουμε δουλειές που όντως αρέσουν στον κόσμο», σχολίασε κάποιος άλλος.

«Μία τεράστια προσπάθεια να περιορίσουμε τα επαγγέλματα και να κάνουμε τον κόσμο χειρότερο», σημείωσε ένας τρίτος.

TAGS