UPDATE #NOW

7 γιορτινές παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε


Κλέλια Φατούρου

29 Δεκεμβρίου 2021

7 γιορτινές παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε
Getty Images/WPA Pool/Pool
Οι διαχρονικές παραδόσεις της βασιλικής οικογένειας

Η βασίλισσα Ελισάβετ λατρεύει την πουτίγκα και οι σεφ της την ετοιμάζουν κάθε χρόνο. Αυτή όμως είναι μία γνωστή πληροφορία. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν ξέραμε πώς ακριβώς περνά η οικογένεια το πρωί των Χριστουγέννων ή πότε ανοίγουν τα δώρα. Πώς περνούν οι royals αυτές τις μέρες; Πότε κάνουν πάρτι; Τρώνε γαλοπούλα μέχρι σκασμού;

Η Βασίλισσα υπογράφει τις χριστουγεννιάτικες κάρτες

Αν έχετε δει το The Crown, ξέρετε ήδη ότι η Ελισάβετ υπογράφει προσωπικά τις κάρτες που στέλνει. Για την ακρίβεια, η μονάρχης υπογράφει περισσότερες από 800 χριστουγεννιάτικες κάρτες και τις στέλνει σε πολιτικούς και μέλη της κυβέρνησης. Για να προλάβει, ξεκινά τη διαδικασία από τον Αύγουστο.

Κάνουν πάρτι για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα

Είναι βασιλική παράδοση να γίνονται πάρτι για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που υποστηρίζουν και μπράβο τους για αυτό.

Το δείπνο της παραμονής

Το επίσημο black tie δείπνο πραγματοποιείται την παραμονή των Χριστουγέννων, αν και δεν ξέρουμε αν οι φετινές συνθήκες το επέτρεψαν. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι την τιμητική του έχει το κοκτέιλ ZaZa, που αποτελείται από 22 ml απεριτίφ Dubonnet, 45 ml gin και λίγο lemon twist.

Η γερμανική παράδοση

Θέλοντας να τιμήσουν τη γερμανική κληρονομιά τους, ανοίγουν τα δώρα τους την παραμονή των Χριστουγέννων και όχι ανήμερα.

Τα Χριστούγεννα είναι για την εκκλησία

Η βασίλισσα συμμετέχει σε δύο λειτουργίες το πρωί των Χριστουγέννων. Ξεκινά με μία ιδιωτική και συνεχίζει με όλη τη βασιλική οικογένεια στον καθεδρικό ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Η οικογένεια λατρεύει τη γαλοπούλα

Οι βασιλείς είναι άνθρωποι σαν εμάς και του δίνουν να καταλάβει στο γιορτινό τραπέζι. Τρώνε γαλοπούλα, σαλάτα με γαρίδες ή αστακό, καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών και την αγαπημένη πουτίγκα της Βασίλισσας.

Το αγαπημένο τους επιτραπέζιο

Μετά το φαγοπότι, μαζεύονται να παίξουν charades. Κάτι σαν τη δική μας παντομίμα. Όπως φαίνεται, η Βασίλισσα είναι πολύ καλή στο να μιμείται τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους Αμερικανούς Προέδρους που έχει γνωρίσει τα τελευταία 70 χρόνια.