UPDATE #NOW

Oriini Kaipara: Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με τατουάζ των Μαορί στο πρόσωπο, έγραψε ιστορία


JTeam

31 Δεκεμβρίου 2021

Oriini Kaipara: Η πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων με τατουάζ των Μαορί στο πρόσωπο, έγραψε ιστορία
Instagram @oriinz
Το όνομά της κάνει τον γύρο του κόσμου – κι όχι άδικα

Λίγο πριν φύγει το 2021, η Oriini Kaipara έγραψε ιστορία. Η δημοσιογράφος που έχει καταγωγή από τη φυλή των Μαορί, έγινε ο πρώτο άτομο με παραδοσιακά τατουάζ στο πρόσωπο, που παρουσίασε κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη Νέα Ζηλανδία.

Το όνομά της κάνει τον γύρο του κόσμου – κι όχι άδικα.

«Ήμουν τρισευτυχισμένη. Πετούσα στα σύννεφα», δήλωσε στο CNN για τη στιγμή που έμαθε ότι θα εκφωνούσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού Three. «Είναι τεράστια τιμή. Δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου».

Ξεκινώντας από τα Χριστούγεννα, η Kaipara εκφώνησε το συγκεκριμένο δελτίο για έξι συνεχείς μέρες. Παρότι θα σταματήσει στις αρχές του Ιανουαρίου, είναι πιθανό να αναλάβει ξανά τον ρόλο αυτό στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Oriini Kaipara γράφει ιστορία. Ξεκίνησε από το 2019, στο TVNZ, όταν έγινε η πρώτη παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων με παραδοσιακά τατουάζ των Μαορί. Από τότε, εκφωνεί τις ειδήσεις των 16:30.

Έκανε τα «Moko», όπως ονομάζονται τα τατουάζ, τον Ιανουάριο του 2017. Είχε μόλις πάρει τα αποτελέσματα ενός τεστ DNA κι ανακάλυψε πως προέρχεται εξ ολοκλήρου από τους Μαορί. Μάλιστα, πήρε την απόφαση αυτή για να υπενθυμίζει στον εαυτό της τη δύναμη και την καταγωγή της.

«Όταν με αμφισβητώ και κοιτώ την αντανάκλασή μου στον καθρέφτη, δεν βλέπω μόνο τον εαυτό μου», είπε στο CNN. «Βλέπω τη γιαγιά και τη μητέρα μου, και τις κόρες μου, και εκείνες που θα έρθουν μετά από εμένα, αλλά και την άλλη γυναίκα, τα Μαορί κορίτσια εκεί έξω, και αυτό με γεμίζει δύναμη».