UPDATE #NOW

Μετάλλαξη Ομικρον: Αυξημένο testing σε πολίτες και μαθητές στα σχολεία - Στο τραπέζι lockdown στους ανεμβολίαστους


JTeam

3 Ιανουαρίου 2022

Μετάλλαξη Ομικρον: Αυξημένο testing σε πολίτες και μαθητές στα σχολεία - Στο τραπέζι lockdown στους ανεμβολίαστους
Unsplash
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά αλλά με τεστ για τους μαθητές - Πιθανό να αυξηθούν τα self test για όλους τους πολίτες ενώ έρχεται lockdown στους ανεμβολίαστους και επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Eβδομάδα αποφάσεων θα είναι η πρώτη του νέου έτους για την κυβέρνηση, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν πριν την Πρωτοχρονιά για την αναχαίτιση διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι, στο μικροσκόπιο θα βρεθούν το άνοιγμα των σχολείων, η αύξηση των τεστ, αλλά και το ενδεχόμενο «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους, μαζί με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Αρχής γενομένης από τα σχολεία, βούληση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Μπορεί πλέον να υπάρχουν εισηγήσεις για μετάθεση του ανοίγματος για αργότερα τον Ιανουάριο, η ηγεσία, όμως, του υπουργείου Παιδείας σε απευθείας συνεννόηση με τον πρωθυπουργό διαμηνύει ότι τα σχολεία είναι μακράν το πιο ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά, με συστηματικό testing και μάσκες, την ώρα που, ούτως ή άλλως, δεν τίθεται ζήτημα εν γένει περιορισμού της κινητικότητας των παιδιών για άλλες δραστηριότητες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr