UPDATE #NOW

Η M.J Rodriguez έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα: «Η πόρτα είναι πλέον ανοιχτή για να φτάσουμε μέχρι τα αστέρια»


Κλέλια Φατούρου

10 Ιανουαρίου 2022

Η M.J Rodriguez έγινε η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα: «Η πόρτα είναι πλέον ανοιχτή για να φτάσουμε μέχρι τα αστέρια»
Getty Images/Rachel Murray/Stringer
Μία σπουδαία νίκη για την πρωταγωνίστρια του Pose

Μπορεί οι Χρυσές Σφαίρες να κρίθηκαν άσχημα για την έλλειψη ηθικής και μη συμπεριληπτικότητας, και να μην δόθηκε και τόσο μεγάλη σημασία στους νικητές της βραδιάς, αλλά υπήρχε σίγουρα μία κυρία που με το βραβείο της έγραψε ιστορία.

Η πρωταγωνίστρια της σειράς Pose απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε δραματική σειρά και το γιόρτασε στο Instagram της. Μέσα από τον λογαριασμό της, εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη της αλλά αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου βραβείου.

«Ω Θεέ μου! Μιλάμε για το καλύτερο δώρο γενεθλίων. Σας ευχαριστώ. Αυτή είναι η πόρτα που θα ανοίξει την πόρτα για πολλούς περισσότερους νέους και ταλαντούχους ανθρώπους. Βλέπουν ότι είναι κάτι περισσότερο από πιθανό. Θα δουν ότι μία νεαρή μαύρη Λατίνα από το το New Jersey που είχε ένα όνειρο και μπορεί να αλλάξει το μυαλό των άλλων με αγάπη. Η αγάπη κερδίζει. Σε όλα τα νεαρά ΛΟΑΤΚΙ μωρά μου. Είμαστε εδώ και η πόρτα είναι πλέον ανοιχτή για να φτάσουμε μέχρι τα αστέρια», ήταν η ενθουσιώδης λεζάντα της Rodriguez όταν έμαθε ότι κέρδισε Χρυσή Σφαίρα. Δέχτηκε επίσης τα συγχαρητήρια της συμπρωταγωνίστριάς της, Angelica Love Ross αλλά και του δημιουργού της σειράς, Steven Canals.

Αυτή η στιγμή ήταν πράγματι σπουδαία, όχι μόνο επειδή είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που κερδίζει Χρυσή Σφαίρα, αλλά επειδή ο οργανισμός που είναι πίσω από τον θεσμό και δέχτηκε τόσο κακή κριτική για τον ρατσισμό του, αποφασίζει να αλλάξει τα δεδομένα, ακόμα και αν το κάνει για να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη. Η απονομή έγινε σε μία πριβέ τελετή, χωρίς την παρουσία celebrities, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στο Twitter.