UPDATE #NOW

Η «Μαύρη Ντάλια» και 4 ακόμα ταινίες που βασίζονται σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα


JTeam

15 Ιανουαρίου 2022

Η «Μαύρη Ντάλια» και 4 ακόμα ταινίες που βασίζονται σε ανεξιχνίαστα εγκλήματα
Σαν σήμερα, 75 χρόνια πριν, βρέθηκε δολοφονημένη η Ελίζαμπεθ Σορτ, γνωστή ως Μαύρη Ντάλια, ο φόνος της οποίας παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτο μυστήριο. Η υπόθεση αυτή, όπως και άλλες 4 ανεξιχνίαστες υποθέσεις, ενέπνευσαν τον κινηματογράφο και μεταφέρθηκαν με επιτυχία στην μεγάλη οθόνη.

Υπάρχει μία σκοτεινή ατμόσφαιρα γύρω από τη δολοφονία της Ελίζαμπεθ Σορτ, η οποία συνήθως αποκαλείται «Μαύρη Ντάλια», που ιντριγκάρει τόσο επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες ντετέκτιβ εδώ και χρόνια. Η αγριότητα που σημειώθηκε στην δολοφονία της άτυχης Ελίζαμπεθ Σορτ, αλλά και η αδυναμία να βρεθεί ο δολοφόνος της, είναι οι λόγοι που μέχρι και σήμερα, η υπόθεση αυτή ταλανίζει τις σκέψεις όσων την γνωρίζουν.

Η ανερχόμενη ηθοποιός Ελίζαμπεθ Σορτ ήταν μόλις 22 ετών όταν το σώμα της βρέθηκε κατακρεουργημένο στο Λος Άντζελες, σε ένα οικόπεδο κοντά στο πάρκο Leimert. Όταν στις 15 Ιανουαρίου του 1947 μία γυναίκα ξεκίνησε να πάει βόλτα με το βρέφος της στο πάρκο, δε φανταζόταν ποτέ αυτό που αντίκρισε εκείνη τη μέρα.

Η φιλόδοξη Ελίζαμπεθ Σορτ και η φρικιαστική δολοφονία της

Η όμορφη νεαρή και φιλόδοξη κοπέλα είχε κάνει την τελευταία δημόσια εμφάνισή της στις 9 Ιανουαρίου, πριν βρεθεί δολοφονημένη 6 μέρες μετά. Η Ελίζαμπεθ Σορτ γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1924. Ο πατέρας της, Κλέο, εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η Ελίζαμπεθ ήταν ακόμα μωρό. Η ίδια δεν του κράτησε ποτέ κακία και μάλιστα ταξίδεψε μέχρι την Καλιφόρνια για να τον βρει και να κυνηγήσει το όνειρό της, που ήταν πάντα η υποκριτική. Στην προσωπική της ζωή είχε αμέτρητες κατακτήσεις και αυτό το γεγονός έδωσε στην αστυνομία μία μεγάλη λίστα με πιθανούς υπόπτους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr