UPDATE #NOW

Οι Alpha Males τελείωσαν: Η νέα τάση της τοξικής αρρενωπότητας είναι οι Sigma, και είναι παντού


Στεφανία Παπαδημητρίου

18 Ιανουαρίου 2022

Οι Alpha Males τελείωσαν: Η νέα τάση της τοξικής αρρενωπότητας είναι οι Sigma, και είναι παντού
Η εποχή των Alpha males τελείωσε (ευτυχώς). Τη θέση τους έχει πάρει μία νέα κατηγορία (δυστυχώς)

Ξυπνά στις 2:30. Κάνει κρύο ντους. Πίνει το smoothie του και 3:15 έχει ήδη ξεκινήσει το πρώτο πρόγραμμα γυμναστικής της ημέρας. Τρώει το πρωινό του διαβάζοντας ταυτόχρονα τις τελευταίες εξελίξεις στα κρυπτονομίσματα και ακούει podcast του Joe Rogan. Στη συνέχεια, την ώρα που οι κοινοί θνητοί κλείνουν το ξυπνητήρι και τρίβουν τα μάτια τους, εκείνος ετοιμάζεται για τη δουλειά.

Δεν περιγράψαμε την πρωινή ρουτίνα του Mark Walberg παραπάνω. Ήταν απλώς αυτά που κάνει ο μέσος Sigma male – ή αυτά που θέλει να πιστέψουμε ότι κάνει.

Οι Sigma males είναι η νέα εμμονή των ανδρών. Δεν υπακούν σε κοινωνικά συστήματα και κανόνες, έχουν εμμονή με την αυτοβελτίωση, είναι επιτυχημένοι και δημοφιλείς αλλά δεν τους αρέσει να το παραδέχονται, παρουσιάζονται ως επαναστάτες και αντιμετωπίζουν την ξεκούραση σαν το μεγαλύτερο αμάρτημα. Δε χάνουν προπόνηση, υποθέτουμε ότι τρώνε 12 αυγά για πρωινό (για να μη χαθούν τα gains του πρωινού workout, μην ξεχνιόμαστε) και έχουν εικόνισμα του Elon Musk πάνω από το κρεβάτι τους.

Στο Instagram, ακολουθούν σελίδες όπως @entrepreneurshipfacts, @billionaire_word, και @billionairebullclub. Με inspirational quotes που τους δίνουν διαρκώς κίνητρο να δουλεύουν και να πιέζονται, να βγάλουν χρήματα και να παραμένουν πειθαρχημένοι, αισθάνονται καλύτεροι από τους άλλους.

Οι παρακάτω εικόνες μας βοηθούν να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τι τους εμπνέει – αν δυσκολεύεστε, μάλλον δεν είστε αρκετά Sigma.

Οι Sigma έχουν πείσει τον εαυτό τους ότι δεν τους καταλαβαίνει κανείς. Αυτοπροσδιορίζονται ως κουλ, μυστηριώδεις τύποι που παραείναι έξυπνοι και ψαγμένοι για την συντηρητική κοινωνία μας. Ξέρουν απ’ έξω άρθρα που εξηγούν «πώς να χτίσεις μύες με μία μόνο άσκηση» και πάντα δίνουν συμβουλές στις γυναίκες που αθλούνται – χωρίς να είναι γυμναστές, φυσικά. Θεωρούν πως το ανδρικό σώμα θα έπρεπε να είναι σαν του Witcher στη σκηνή που κάνει μπάνιο, ενώ παίρνουν συμπληρώματα πρωτεΐνης (και όχι μόνο) γιατί για τις δικές τους απαιτήσεις, η διατροφή δεν αρκεί.

Σε μία εποχή που όλα είναι μετέωρα, λόγω της πανδημίας, οι Sigma αυξάνονται ασταμάτητα. Η εργασιακή τους ηθική, η κατακραυγή των συναδέλφων που τολμούν να τηρήσουν το οχτάωρό τους και να φύγουν από το γραφείο, αλλά και εκείνων που δε γνωρίζουν τι είναι bitcoin, δημιουργούν τοξικά πρότυπα που, δυστυχώς, πολλοί ακολουθούν. Είναι το αντίστοιχο #girlboss για τις γυναίκες - μία προσπάθεια, δηλαδή, να αυξηθούν οι προσδοκίες της κοινωνίας από τους άνδρες.

@jadenthelion #grindtok #motivation #motivationtok #gymtok #alpha #alphamentality #sigma #sigmamentality #lonewolf #xybzca #beast #success #athlete #workout #fyp ♬ Whoopty - CJ
@raohken You have enough of too many people? Become a SIGMA male🐺💯 #sigma #sigmamale #alpha #gymtok #fyp ♬ madara is a god - 🕴🦹‍♂️IM BAT MAN 🦹‍♂️🕴

Σαν να μην έφτανε αυτό, θεοποιούν χαρακτήρες ταινιών που κάποιος θα χαρακτήριζε τοξικούς και, ίσως, επικίνδυνους - τον Patrick Bateman (American Psycho), για παράδειγμα, και τον Jordan Belfort (Wolf of Wall Street).

@zoomercrusader #films #film #movies #based #sigmamale #grindset #fypシ ♬ original sound - Snaz.17

Η εποχή του #girlboss τελείωσε, επιτέλους. Των Sigma, κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει. Ίσως όχι πολύ – στο Urban Dictionary ήδη δημιουργήθηκε ο όρος «Zeta male», που αναφέρεται «στην ανθρώπινη εκδοχή του αυτοκινήτου F1» και «το σπανιότερο είδος άνδρα». Βοήθειά μας.