UPDATE #NOW

Η Γεωργία Μπίκα δεν φοβάται: Η 24χρονη μιλά με λεπτομέρειες για το πάρτι, τους βιαστές της και την ομάδα που εκμεταλλεύεται κορίτσια


JTeam

19 Ιανουαρίου 2022

Η Γεωργία Μπίκα δεν φοβάται: Η 24χρονη μιλά με λεπτομέρειες για το πάρτι, τους βιαστές της και την ομάδα που εκμεταλλεύεται κορίτσια
Facebook/Γεωργία Μπίκα
Η 24χρονη γυναίκα μίλησε δημόσια για τον ομαδικό βιασμό που υπέστη

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Γεωργία Μπίκα έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης. Οι ισχυρισμοί της για νάρκωση επιβεβαιώθηκαν πριν μερικές ώρες, εφόσον εντοπίστηκε στο αίμα της αλκοόλ μαζί με ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα.

Η 24χρονη γυναίκα παραχώρησε συνέντευξη στο Zougla.gr και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, περιγράφοντας με λεπτομέρειες εκείνη τη νύχτα, ενώ αποκάλυψε και τις οικογενειακές απώλειες που βίωσε μέσα σε έναν χρόνο.

Έχασε την οικογένειά της μέσα σε έναν χρόνο

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο πατέρας της έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με φορτηγό. «Ήμουν η πρώτη που είδε αυτή την εικόνα αλλά προσπάθησα να το ξεπεράσω και να στηρίξω την οικογένειά μου. Δυστυχώς, μετά από έναν χρόνο κατέληξε και το αγόρι μου, ο οποίος έπασχε από ανίατη νόσο και με τον οποίο περάσαμε πολλά μαζί. 40 μέρες μετά, έχασα και τη μητέρα μου. Πάνω που έβρισκα τα πατήματά μου, συνέβη αυτό».

Η ημέρα του βιασμού

Η κοπέλα κατονόμασε τον άνθρωπο που την προσκάλεσε στο πάρτι, ο οποίος είναι μετρ στο καφέ-μπαρ Αχίλλειον. Ο Μάνος Παπαδόπουλος της είπε ότι θα γίνει πάρτι σε σουίτα και την προέτρεψε να φέρει μία φίλη της. «Τον ξέρω δύο χρόνια κοινωνικά, τον εμπιστευόμουν γιατί μας πρόσεχε και μας συμπεριφερόταν σωστά, αλλά δεν είχαμε βγει ποτέ. Είχαμε ξαναβρεθεί σε πάρτι, αν και είχα απορρίψει μερικές προσκλήσεις του. Σε αυτό πήγα αν και το αποφάσισα τελευταία στιγμή, μετά από πιέσεις».

Περιέγραψε το τι ακολούθησε επισημαίνοντας ότι πήγε στο πάρτι έχοντας ήδη πιει αλκοόλ από πριν, στο σπίτι της οικογένειας του εργοδότη της, ο οποίος την είχε καλέσει για ρεβεγιόν. Πήγε μαζί με τη 17χρονη φίλη της και όταν το επιβεβαίωσε στον μετρ, της είπε να πει άλλον αριθμό δωματίου στη ρεσεψιόν.
Στη σουίτα βρήκαν γύρω στα 15-17 άτομα, με τις γυναίκες να υπερισχύουν αριθμητικά. Ήπιε δύο ποτήρια σαμπάνιας που έβαλε η ίδια και ένα άλλο, που της προσέφεραν. Ένιωσε ζαλισμένη και αποφάσισαν να φύγουν. Μην μπορώντας να βρει το αυτοκίνητό της για να φύγει, επικοινώνησε με τον Μάνο Παπαδόπουλο για να τη βοηθήσει. Ζήτησε ένα δωμάτιο στη ρεσεψιόν για να ξαπλώσει «γιατί χανόταν η δύναμη και η συνείδησή της».

Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο, συναντήθηκε στον διάδρομο με 3 άντρες, οι οποίοι την απέτρεψαν από το να πάει στο δωμάτιο που έκλεισε, και χωρίς τη συναίνεσή της, τη μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο. Από εκεί και μετά, δεν θυμάται τίποτα. «Μου έρχονται σιγά σιγά εικόνες που δεν μου κάνουν καλό αλλά με βοηθούν στην υπόθεση. Θυμάμαι έναν άντρα να ξεκουμπώνει το παντελόνι του ενώ ήταν από πάνω μου. Δεν είχα λειτουργικότητα ή συνείδηση και δεν θα συναινούσα ποτέ. Δεν είχα όμως τη δύναμη να το αποτρέψω. Ξύπνησα στις 11 παρά το επόμενο πρωί, με πήρε τηλέφωνο ο Μάνος ο οποίος μου είπε να πάω εκεί που βρισκόταν αυτός για να ξεκουραστώ».

Αργότερα είδε ότι το εσώρουχό της ήταν κατεβασμένο ενώ δεν θυμάται να αφαιρεί ρούχα και ενώ ήταν αδιάθετη. Μέσα στο δωμάτιο υπήρχαν αντρικά ρούχα, κάλτσες και χάπια. «'Ηταν μία σουίτα που δεν είχα επιλέξει». Στη συνέχεια κάλεσε τον εργοδότη της, επειδή τον εμπιστευόταν για να πάει να την πάρει, ο οποίος ομολόγησε ότι ήταν ξεκάθαρα κακοποιημένη.

Η ομάδα των ανθρώπων που εκμεταλλεύεται κορίτσια

Η Γεωργία Μπίκα υποστηρίζει ότι έχει κάνει την έρευνά της και έχει μάθει ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται κορίτσια ευάλωτα, καλώντας τα σε πάρτι. «Αν μπορώ να αποτρέψω μία ανάλογη κατάσταση, θέλω να βοηθήσω. Να είμαστε πιο προσεκτικές, να μην εμπιστευόμαστε τόσο εύκολα, αν υποπτευόμαστε ότι κάτι δεν φαίνεται λογικό, να φεύγουμε. Να μιλήσουν οι κοπέλες που ήταν στο πάρτι, γιατί ο Μάνος υποστηρίζει ότι δεν ήταν εκεί».

«Δεν πήγα για να βιαστώ»

«Εγώ πήγα σε αυτό το πάρτι γιατί για εμένα ήταν μία δύσκολη μέρα. Ήταν δύσκολο να σκέφτομαι ότι οι υπόλοιποι βρίσκονταν με την οικογένειά τους. Έξω από το ξενοδοχείο, έλεγα στη φίλη μου ότι δεν θέλω να γυρίσω στο σπίτι μου, αν και είχα πιει».

Το θάρρος της Γεωργίας Μπίκα να μιλήσει δημόσια

«Ήθελα να πω την αλήθεια μου και να βοηθήσω εμένα και όποιο άλλο κορίτσι το έχει βιώσει. Όταν πήγα να δώσω κατάθεση, δυσκολεύτηκα γιατί έπρεπε να ανακαλέσω στη μνήμη μου το περιστατικό, σαν να το ζω ξανά. Την επόμενη μέρα πήγα στον ιατροδικαστή, αλλά όλο μου το ανέβαλαν, ενώ δεν έπρεπε να πλυθώ. Πέρασαν 3 μέρες με εμένα σε αυτή την κατάσταση».

Κλήθηκε να δει την ανακρίτρια 14 μέρες μετά τον βιασμό. «Ήμουν μόνη μου στο τμήμα, ανυπεράσπιστη, χωρίς τον δικηγόρο μου και υπήρχε μόνο η άλλη πλευρά. Έπρεπε να αναγνωρίσω τα άτομα, ενώ ο δικηγόρος τους (κος Αλεξόπουλος) μου επιτέθηκε και προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, για να κάνω πίσω. Δεν με ενδιαφέρω να κερδίσω τίποτα από την οικογένεια. Μου αρκεί να βγουν οι κοπέλες που έχουν πάθει το ίδιο και να μιλήσουν».

«Θαυμάζω τη δύναμή σου και είμαι πολύ περήφανος για εσένα. Συνήθως κρύβονται και λίγες γυναίκες το τόλμησαν. Μία από αυτές ήταν η Σοφία Μπεκατώρου. Τώρα θα πάρει θάρρος όλη η Ελλάδα από εσένα», της είπε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στο κλείσιμο της συνέντευξης.