UPDATE #NOW

Κακοκαιρία Ελπίς: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έπεσαν τα πρώτα χιόνια


JTeam

22 Ιανουαρίου 2022

Κακοκαιρία Ελπίς: Σε ποιες περιοχές της Αθήνας έπεσαν τα πρώτα χιόνια
Ενδεικτικό των... άγριων διαθέσεων της νέας κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την εισβολή της τα θερμόμετρα στην Αθήνα έδειξαν 0 βαθμούς Κελσίου και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Υμηττό, Πάρνηθα και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

H κακοκαιρία «Ελπίς» που έχει «εισβάλει» στην Ελλάδα έφερε μαζί της πολικές θερμοκρασίες και χιόνια. Ενδεικτικό των... άγριων διαθέσεων της νέας κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά την εισβολή της τα θερμόμετρα στην Αθήνα έδειξαν 0 βαθμούς Κελσίου και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους σε Υμηττό, Πάρνηθα και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί πως πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας με μεγάλη διάρκεια το οποίο θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική. Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει χιόνια ακόμα και στις Κυκλάδες και τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, πρόκειται για ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του θα είναι η μεγάλη διάρκεια, που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (25/1) το βράδυ. Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή καθώς αναμένονται πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα και ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια. Επίσης, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά, αλλά και στην Αττική από το Σάββατο το μεσημέρι. Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν προς τα ανατολικά και τα νότια τμήματα, για να βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός από τις απογευματινές ώρες. Διαβάστε τη συνέχεια στο reader.gr.