UPDATE #NOW

Μπορείς να νικήσεις την πατριαρχία; Το φανταστικό videogame που δείχνει τι περνά κάθε μέρα μια γυναίκα


Κλέλια Φατούρου

26 Ιανουαρίου 2022

Μπορείς να νικήσεις την πατριαρχία; Το φανταστικό videogame που δείχνει τι περνά κάθε μέρα μια γυναίκα
Instagram/priklut
Το έξυπνο βίντεο κατά της πατριαρχίας

Πώς είναι άραγε να είσαι γυναίκα; Τι συμβαίνει στην καθημερινότητα και πόσο εύκολο είναι να ξεπεράσεις τα εμπόδια που προκύπτουν;

Ο λογαριασμός Priklut στο Instagram έφτιαξε ένα βίντεο που μοιάζει με το παιχνίδι Super Mario, αλλά αντί για καμινάδες, πηδάει τα εμπόδια που συναντούν καθημερινά όλες οι γυναίκες. Σφυρίγματα στον δρόμο, dick pics από αγνώστους, mansplaining επειδή μάλλον δεν μπορούμε να καταλάβουμε τίποτα μόνες μας.

Προτροπές για να χαμογελάσουμε, τη μισθολογική διαφορά με τους άντρες, τον ατελείωτο σεξισμό, το μισογυνισμό, την παρενόχληση, τον βιασμό, την ανισότητα, και αυτό που τα περικλείει όλα και στο τέλος του παιχνιδιού τη βγάζει νοκ άουτ. Την πατριαρχία.

«Το παιχνίδι όπου όλοι μπορούμε να χάσουμε», είναι η λεζάντα του βίντεο και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός δημιουργεί σκίτσα και βίντεο με θέματα που μας αφορούν όλες και όλους. Το σεξ, η προφύλαξη, η περίοδος, ο φεμινισμός, τα κλισέ γύρω από την εμφάνιση, η παρενόχληση, τα γεράματα.