UPDATE #NOW

Truth: Η social media πλατφόρμα του Trump ήρθε, είναι όλη λάθος και φυσικά δεν λειτουργεί


Στεφανία Παπαδημητρίου

22 Φεβρουαρίου 2022

Truth: Η social media πλατφόρμα του Trump ήρθε, είναι όλη λάθος και φυσικά δεν λειτουργεί
Instagram @realdonaldtrump
Αφού του απαγορεύθηκε η πρόσβαση στα social media που χρησιμοποιούμε εμείς οι κοινοί θνητοί, ο Donald Trump δημιούργησε τη δική του πλατφόρμα

Το ζητήσαμε; Όχι. Το πήραμε; Βεβαίως. Δηλαδή όχι εμείς, αλλά οι Αμερικανοί συνάνθρωποί μας.

Είναι πια επίσημο, ο Donald Trump έχει το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Λέγεται TRUTH Social και είναι διαθέσιμο για iOS. Βρίσκεται, μάλιστα, στην πρώτη θέση των δωρεάν εφαρμογών του App Store.

Υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα, μόνο. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να μπουν στην εφαρμογή. Ενώ την κατεβάζουν κανονικά και βάζουν τα στοιχεία τους, περιμένουν email επιβεβαίωσης. Πατώντας το, λαμβάνουν πολλαπλά μηνύματα για errors και, τελικά αδυνατούν να δημιουργήσουν προφίλ. Σύμφωνα με το Tech Crunch, πάνω από 100 χιλιάδες άτομα δεν έλαβαν ποτέ email επιβεβαίωσης ή, παρότι το έλαβαν, δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν παρακάτω.

Ο Donald Trump επέμενε πολύ να δημιουργήσει τη δική του πλατφόρμα – το ήθελε, το έκανε. Δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, βέβαια, εφόσον του απαγορεύθηκε η πρόσβαση σε Twitter, Facebook και YouTube επειδή παραβίασε τις πολιτικές τους, μετά τα περσινά επεισόδια στο Καπιτώλιο. Σε δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021, η Trump Media & Technology Group (TMGT) τόνιζε πως αποστολή της ήταν να δημιουργήσει «έναν ανταγωνιστή της κοινοπραξίας των φιλελεύθερων media και να αντεπιτεθεί στις εταιρείες της Big Tech».

Οι προγραμματιστές της TMGT δε δημιούργησαν καν δικό τους κώδικα για το TRUTH Social – χρησιμοποίησαν έναν open-source κώδικα της Mastodon, υποστηρίζοντας πως είναι δικός τους. Τον Δεκέμβριο, η εταιρεία το παραδέχθηκε.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την κοινότητα ανοιχτού κώδικα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας πεποιθήσεις», έγραψε. «Αυτός είναι και ο λόγος που το πρώτο μέρος που πήγαμε για να βρούμε τέλειο λογισμικό είναι η κοινότητα κι όχι η Big Tech».